Ingrediënten
- 1,5 kop gedroogde abrikozen
- 1 theelepel witte amandelpasta
- 2/3 kopjes water
- 3 kopjes ongezoete appelsap
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels kuzu of 1 theelepel maizena
- Eventueel een handje bessen om te decoreren
Bereidingswijze
Breng de abrikozen met het water en de helft van de appelsap aan de kook en laat 20 minuten zacht koken. Giet het vocht uit de pan in een kom en doe de rest van de appelsap erbij zodat je in totaal 2,5 kopjes vocht hebt.
Doe dan de amandelpasta, citroensap en appelsap bij de abrikozen en maak er een puree van. Doe het terug in de pan, los de kuzu of maizena in een klein beetje koud water op en gooi dit in de pan erbij. Blijf roeren, zodat het indikt zonder klontjes.
Zowel warm als koud lekker! Eventueel decoreren met bessen.
Variatietip
Gebruik in plaats amandelpasta cashewnotenpasta.
Je kunt heel goed zelf amandelpasta maken door een handje witte amandelen in de blender fijn te malen met een heel klein druppeltje zonnebloemolie.
Eet smakelijk!
Laatste berichten van Irma Kromhout-van Cappelle (toon alles)
- Is brood gezond? - 13 november 2014
- Suikervrije coffeemousse als dessert - 10 november 2014
- Abrikozendessert - 9 november 2014
Laat een reactie achter