Tijdens het Nationaal Voedingsdebat ontving het restaurant Diekhuus de prijs voor het beste groenterestaurant van Nederland in ontvangst. Vanessa was er bij en nu besteden we aandacht aan dit bijzondere restaurant.
De wedstrijd Beste Groenterestaurant 2014 is uitgeroepen door de jury onder leiding van Frank Fol, de Groentekok i.s.m. Gault&Millau Benelux.
Koken uit de moestuin
Bij Diekhuus hebben ze geen menu. Ze hebben geen kaart, maar maken iedere dag eten uit de eigen moestuin of de direct omgeving. Heel duurzaam dus!
Een citaat uit van hun visie:
“Groenten, fruit, kruiden en bloemen: ze smaken iedere dag net anders en dat laten wij u graag proeven. Het aanbod van enthousiaste leveranciers nemen wij graag hierin mee. Proef de dag en geniet van het uitzicht over de IJssel, de uiterwaarden en het landschap; ook dat is iedere dag anders.”
Wat is een groentekok?
Groentekok Frank Fol heeft de richtlijnen voor een groentekok uitgewerkt. Het is dus iets anders dan vegetarisch, maar groente als basis of uitgangspunt.
- Gezond: Creëer gerechten met en rond groenten al of niet met vlees, vis of andere proteïnen: groenten worden het hoofdbestanddeel.
- Lekker: Gebruikt de groentesauzen van De Groentekok® om gerechten smaak te geven en af te werken
- Evenwichtig: Zorgt ervoor dat een maaltijd steeds bestaat uit 2/3 groenten
- KleurFol: De kleuren van groenten zijn uniek, echt en levendig. Groenten en groentesauzen zijn als het schilderspallet van een groentekok.
- Creatief: Experimenteert met nieuwe smaken en culinaire technieken voor groenten.
- Kwaliteit: Werkt alleen met kwaliteitsproducten, vergeten, streekgebonden of hippe groenten.
- Seizoenen: Een groente is op z’n best tijdens een bepaalde periode van het jaar. Een groentekok speelt deze troeven uit
Restaurant ’t Diekhuus
Bandijk 2
7396 NB Terwolde
Telefoonnummer: 0571 273 968
E-mail: info@diekhuus.nl
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
- Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
- Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022
Laat een reactie achter