Eigenlijk had ik gevulde courgette met champignons op het menu, maar dochterlief wilde heel graag pasta eten. Dan moet ik dus even creatief in de keuken zijn… Hmmm, ik bedacht me dat ik ook nog een restje bloemkoolrijst heb liggen. Deze had ik gebruikt in de nasi (50/50 om de rijst-fans thuis ook tevreden te houden, echt handig om dit te doen als je meer groente wilt eten!).
Dochterlief kreeg volkoren penne en ik nam courgettespaghetti. Beiden met champignonsaus. Manlief was vanavond niet thuis bij het eten, dus ik maakte de saus voor ons tweeën.
De courgettepasta heb ik met een spiraalsnijder gemaakt en rauw gegeten.
> Lees ook: Hoe maak je courgettespaghetti?
Als je het de champignonsaus met gewone (volkoren) pasta maakt, volg dan de bereidingswijze van de pasta op de verpakking. Hieronder vind je het recept voor de champignonsaus.
Hoe maak je deze rijkgevulde champignonsaus?
Ingrediënten voor twee personen
- 2 kleine uitjes fijn gesneden
- 2 tenen knoflook fijn gehakt
- 200 gram bloemkoolrijst*
- 1 bakje champignons in plakjes
- eetlepel olijfolie
- eetlepel funghi trifolatie kruiden
- 250 ml. kookroom
- twee handjes walnoten
- optie, beetje geraspte kaas
*Bloemkoolrijst zelf maken, kan ook!
Bereiding van de champignonsaus
Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Zodra dit lichtbruin is, kun je de bloemkoolrijst en champignons toevoegen. Bak dit even lekker door. Na zo’n 10 min als de groente zacht begint te worden doe je de kruiden en room erbij. Even een minuut of tien door laten pruttelen en klaar is de saus.
Wil je er pasta bij koken, zet deze dan op zodra je de groente in de pan doet. Anders kun je tussendoor courgettespaghetti draaien. Deze heb ik rauw gegeten. Je kunt dit eventueel ook even meebakken, als je dat lekkerder vindt.
Doe de saus over de courgettepasta en brokkel hier nog wat walnoten en geraspte kaas over.
Eet smakelijk!
Andere aanraders:
- Recept komkommernoodles
- Zelf makkelijk koolhydraatarm brood bakken (in de oven)
- Spinaziedip in ‘broodschaal’
- Eiwitten-ijskoffie-fluff
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter