We ontvingen van de week onderstaand persbericht dat we graag met je delen. Want wij zijn ook Kromkommer-fans.
Crowdfunding Kromkommer succesvol:
‘die gekke-groente-soepen gaan er komen!’
Na 42 dagen ‘crowdfunden’ heeft Kromkommer het doelbedrag van €25.000 gehaald om soep van gekke groente te gaan maken.
De ontwikkeling van de soep is al in volle gang en de dames achter Kromkommer gaan meteen door naar hun volgende doel: Kromkommer-delicatessen. ‘Actie in de taxi’, aldus mede-oprichter Lisanne.Kromkommer redt gekke groenten, die anders verspild zouden worden omdat ze er niet perfect uitzien.
Om de productie van hun gekke-groente-soepen te starten was alleen nog een startkapitaal van € 25.000 nodig. Dat wilden ze niet lenen van de bank, maar bij elkaar krijgen door kleine bijdragen van hun ‘Krommunity’.
Op 13 januari startte de crowdfundingscampagne en na 42 dagen campagne voeren is het dan eindelijk zo ver: de teller staat op 100%. ‘We zijn enorm blij met zoveel support van onze Krommunity en kunnen niet wachten om de productie van onze soep in gang te zetten’, vertelt mede-oprichter Chantal.
Crowdfunding past helemaal bij deze tijd van burgerinitiatieven, bottom-up verandering en natuurlijk het steeds grotere bewustzijn rondom voeding en hoe we daar mee omgaan. Iedereen kan op deze manier bijdragen aan het succes van nieuwe ideeën en initiatieven. ‘Het mooie is dat onze soepen écht mogelijk gemaakt zijn door de crowd’, vertelt Chantal. ‘In totaal hebben nu al meer dan 700 mensen bijgedragen. Veel daarvan kennen we niet eens persoonlijk. Het voelt als een warme deken dat zo veel mensen ons steunen en ook vinden dat krom het nieuwe recht is!’
Volgende plannen al klaar
Nu het benodigde bedrag voor de soepen binnen is, leunen ze bij Kromkommer nog niet achterover. ‘Ons plan is om in 2014 ook nog met een delicatessenlijn te komen. De soep is perfect voor een makkelijke maaltijd en de delicatessen zijn juist weer leuk als cadeautje of voor een gezellig avondje met vrienden.’ Tot en met 14 maart is de crowdfunding nog open en kunnen mensen het initiatief steunen.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Goed boek over ademhalingstechnieken - 2 juni 2023
- Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue! - 28 mei 2023
- Recept: Hoe maak je Shakshuka? - 23 mei 2023
Laat een reactie achter