Witlof wordt steeds vaker gegeten als salade. Heel makkelijk en ook handig als je een kleine portie wilt maken (alleen voor je eigen lunch). Van de week ben ik gaan experimenteren met appel, feta, blauwe bessen en pitten.
Wat ik zelf het lekkere aan witlofsalade vind, is de combinatie van de bittere groente met zoete en zoute smaken.
Ingredienten voor een grote kom
- 4 stronken witlof
- 100 gram feta
- 1 zoetzure appel
- ong. 20 peccannoten
- ong. 40 pompoenpitten
- handje blauwe bessen
- eetl. olijfolie
- eetl. appelazijn
- zout en peper naar smaak
Bereiding
Net zo makkelijk als bij alle salades. Snij de groente klein. Haal het harde hart uit de witlof. Dat is niet zo lekker. Mix dit doorelkaar. Meng de olie, azijn, zout en peper door elkaar in een apart kommetje. Giet de dressing over de salade.
Ook mijn dochter vindt de bittere witlof op deze manier heerlijk! Goed bij de bbq te eten…
Eet smakelijk
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024
Vera zegt
Lekker! Toevallig kocht ik vanochtend op de markt weer witlof voor het maken van een salade. Ik vind de combinatie van perzik met witlof ook erg lekker! Of pitloze druiven als zoete toevoeging.