Vind je het ook zo lekker om als lunch een heerlijke soep te eten? En houdt je ook een beetje van een Oosters tintje? Dan is deze pastinaaksoep zeker een aanrader voor jou! Vegetarisch en vol met verse groenten! Het recept is afkomstig uit het boek Vers uit de tuin van Sarah Raven en is heerlijk romig van smaak.
Ingrediënten:
- 30 gram boter
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 ui, fijngesneden
- 700 gram pastinaken, geschild en in kleine stukjes
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel gemalen kurkuma
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1,2 liter groentebouillon
- zout en zwarte peper
- ongeveer 200 ml melk
- 150 ml slagroom
- naar keuze beetje Griekse yoghurt en koriander (voor erbij)
Bereiding:
In een soeppan de boter en de olie verwarmen. De ui en de pastinaak toevoegen en gedurende 5 minuten op een laag vuur koken. Het is daarbij niet de bedoeling dat deze groenten gaan kleuren. Vervolgens voeg je de kruiden toe en kook je die 2 minuten mee, waarbij je de kruiden door de groenten roert.
De groentebouillon wordt toegevoegd en de soep wordt aan de kook gebracht. Draai het vuur laag en kook de soep 30 minuten door. Pureer de soep en voeg de melk en de slagroom toe.
Verwarm het nogmaals, maar laat het niet aan de kook komen.
Garneer met koriander en een lepel yoghurt.
Dit recept voor een kruidige pastinaaksoep is opgesteld door Andrea van kookstudio 4pure.nl. Klinkt heerlijk!
Laat een reactie achter