Courgette is zo’n veelzijdige groente en heel gezond. Wij hebben het dan ook standaard in de koelkast liggen. Vandaag heb ik zin om weer eens een courgette te vullen. Dat doen we zomers heel vaak op de barbecue. Maar nu in november is daar het weer niet voor. Geen reden om dit niet te maken.……. lees verder
Diner
Vega recept: een heerlijke vegetarische pasta bolognese!
Met de koude wintermaanden die eraan zitten te komen en de vele koude winden die waaien in de herfst is het wel lekker om een warme, goed vullende maaltijd op tafel te zetten. Dat wil je ongetwijfeld ook nog zo gezond mogelijk doen, want je wilt natuurlijk goed voor jezelf zorgen. En dat niet alleen,……. lees verder
Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans
Mosselen, een gerecht waar je wel of niet van houdt. Met die ‘standaard’ sausjes, mij niet gezien. Sorry dat ik misschien niet zo enthousiast ben, maar smaken verschillen. Of zijn mosselen toch wel lekker? Ik heb twee jaar geleden voor het eerst mosselen gegeten in Spanje en toen dacht ik: Hmmmm dit lust ik wel!……. lees verder
Spinazie stamppot met halloumi
Deze vegetarische stamppot is ideaal op dagen dat er veel gesport wordt bij ons thuis en we op verschillende momenten eten. Ik maak deze stamppot al eerder op de dag, of een dag daarvoor. Daarna is het makkelijk kiezen wanneer je het eet: voor of na de training, of direct na een lange werkdag. Je……. lees verder
Recept voor een extra gezonde kippensoep
Kippensoep, we vinden het thuis altijd erg lekker. Het is alleen vaak geen maaltijdsoep en vaak bevat het daardoor wat minder voedingsstoffen. Dat kan anders, want zeker in deze tijd dat veel mensen verkouden zijn, kunnen we een extra gezonde kippensoep goed gebruiken. De basis van dit recept is een Surinaamse kippensoep. Ik heb er……. lees verder
Recept voor een glutenvrije focaccia
Focaccia vind ik altijd erg lekker. Maar de focaccia die je kant-en-klaar koopt, gaat niet zo goed met mijn darmen. Dus ik ben zelf aan de slag gegaan om een glutenvrije variant te bedenken. Daarom heb ik ervoor gekozen om de focaccia met boekweitmeel te maken. Dat is een stuk vriendelijker voor mijn darmen, doordat……. lees verder
Recept: frittata met spinazie, paddenstoelen en cheddar
Dit is weer zo’n receptje, dat handig is als je zoals bij ons thuis te maken hebt met een wisselende samenstelling aan de eettafel. Dochterlief wil altijd na haar hockeytraining eten, in verband met steken in haar zij. We hebben net een heel artikel over geschreven buikpijn tijdens het sporten, dus een logische keuze. Zelf……. lees verder
Recept voor een gezonde soep met kokosmelk
Dit is een perfect soepje om mee te nemen. Het is een goed vullend soepje door de kokosmelk, gecombineerd met groenten. Natuurlijk kun je deze soep ook thuis serveren. Bewaar dan wat loof van de venkel en bleekselderij voor de garnering. Hoe maak je een lekkere soep met kokosmelk? Ingrediënten voor twee bekers: 200 ml……. lees verder
Gegrilde bloemkool als voorgerecht
Dit is een heerlijk en gezond voorgerechtje dat ik maak met bloemkool. Je kunt het ook als bijgerecht eten. Bloemkool is zo’n veelzijdige groente. Het heeft eigenlijk één nadeel het ruikt niet zo lekker.. We hebben al heel veel verschillende recepten met bloemkool op onze site staan. Maar volgens mij nog geen voorgerecht en is……. lees verder
Hoe maak je zelf gnocchi?
Hoe maak je zelf gnocchi? En hoe eet je het met een lekkere truffelsaus…? Gnocchi zelf maken, geeft zoveel voldoening. Het smaakt zoveel lekkerder als je het zelf maakt. Dat wist ik al, maar toch had ik nog nooit zelf gnocchi gemaakt. Dat leek me toch heel ingewikkeld. In het verleden heb ik wel eens……. lees verder
Gezond en snel recept: salade met quinoa en avocado
Aansluitend op onze blog over superfoods, delen we graag een gezond recept dat vol zit met goede superfoods! Bovendien is deze vegetarische salade met quinoa, avocado, feta en komkommer, snel te maken en smaakt het heerlijk! Lees hier waarom het goed is om avocado te eten. Hoe maak je snel een lekkere salade met quinoa……. lees verder
Makkelijk recept: basis voor een lekkere preischotel
Ik vroeg op Instagram of mensen geïnteresseerd zijn in het recept van een relatief basis preischotel. Ja dus. Maar vervolgens vergeet ik om een goede foto te maken 🤣. Daarom heb ik dus alleen een foto die ik even snel had gemaakt. Maar dat maakt niet uit, Jenny heeft toch nog een afbeelding kunnen maken……. lees verder
Gazpacho als maaltijdsoep
Wij zijn net terug uit Spanje en dan houd ik graag een aantal dingen vast van onze vakantie. Vooral het eten, daar ben ik echt fan van. De mediterrane keuken dan. Het is zo fijn dat ik daar ook totaal geen last had van gluten. Lekker gesmikkeld van het Spaanse brood, want het wordt daar……. lees verder
Hoe maak je een lekkere posteleinsalade met feta?
Ik liep op de markt en dacht, vandaag ga ik eens bij de groenteman kopen wat er beschikbaar is. Eens andersom boodschappen doen. Dus niet met een lijstje wat wil ik gaan eten en moet kopen, maar wat biedt de groenteman mij? En dat werd dus postelein. Nu heb ik nog nooit postelein gemaakt (of……. lees verder
Hoe maak je Indiase dahl?
Indiase dahl vind ik echt heerlijk en het is zo makkelijk om te maken (of te bewaren voor een ander moment). Het is een gerecht dat je als bijgerecht kan eten of als hoofdgerecht. Lekker met een flinke schep Griekse yoghurt (dan is het niet meer vegan) of wat mangochutney. Indiase dahl, verwijst naar een……. lees verder
Hoe bereid je picanha op de BBQ?
De zomerse dagen zijn voorbij, maar op een zonnige dag kun je nog steeds lekker BBQ’en. Het liefst met een sappig stuk vlees dat je smaakpapillen verrukt. Een van de stukken vlees die steeds populairder wordt in Nederland is picanha. Maar hoe bereid je dit smaakvolle stuk vlees op de BBQ? In dit artikel nemen……. lees verder
Gezond recept: maaltijdsalade met zalm en ingemaakte rode ui
Groente of fruit inmaken (wecken) leek me altijd heel ingewikkeld met weckpotten en zo. Maar dat is dus helemaal niet het geval. Het is super simpel als je het in kleine hoeveelheden doet. Ik ben echt dol op ingemaakte rode ui. Het is heerlijk van smaak en minder scherp dan rauwe ui. In deze maaltijdsalade……. lees verder
Auberginerecept voor op de barbecue
Aubergine van de barbecue, dit is een van onze favoriete recepten! Aubergine kun je op verschillende manieren marineren. Ik experimenteer daar graag mee. Zo kregen deze keer de aubergines wat meer pit door de mosterd, een zachte smaak van geitenkaas en een lekkere bite met heerlijke nootjes. Je hebt niet veel meer nodig. Misschien een……. lees verder
Van Julie’s Lifestyle: recept voor een vegetarische, koolhydraatarme shakshuka
Deze ‘clean out the fridge’-shakshuka is een eenvoudig Midden-Oosters geïnspireerd eenpansgerecht waar je alle groenterestjes in kwijt kan. Het is een vegetarisch, koolhydraatarm recept uit het boek Low Carb on a budget van Julie Van den Kerchove en we mogen het hier delen. Julie ken je misschien ook wel van haar Instagramaccount? Julie geeft aan:……. lees verder
Doktersrecept: Vietnamese noedelsalade
Jaren terug op vakantie in Vietnam kwamen we deze salade voor het eerst tegen. Het was geen liefde op het eerste gezicht toen we het op ons bord zagen liggen, maar na de eerste hap waren we verkocht. In een ogenschijnlijk simpel gerecht was alles zó goed op elkaar afgestemd qua kruiden, pittigheid en de……. lees verder
Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue!
Preppen is eten voorbereiden voor latere momenten. Ik doe dat graag, want het helpt mee om gezonde keuzes te maken. Weet je dat je ook eten kunt preppen op de barbecue? We zijn gek op de rooksmaak van barbecue en het is doordeweeks niet altijd mogelijk om uitgebreid te gaan barbecueën. Dus zo kan ik……. lees verder
Recept: Hoe maak je Shakshuka?
Een van onze lievelingsgerechten is Shakshuka. Ja ook ik moet vaker kijken, hoe is het ook alweer? Shashuka, shakshuka, shaksuka. Het is dus shakshuka: een tomatenstoof met eieren. Het is een gerecht dat vaak in Noord-Afrika en het Midden-Oosten wordt gegeten. Wij vinden het ook heerlijk! Het is heel smaakvol, maar ook heel gezond. Echt……. lees verder
Recept voor een goed vullende Minestronesoep
Preppen, iedereen die gezond wil eten weet dat het handig is, maar doe je het ook? Ik neem me ook vaak voor om mijn maaltijden goed te plannen en vooruit te koken. Maar in de praktijk doe ik het nog niet zo vaak als dat ik zou willen. Zoals bijvoorbeeld een bananenbrood bakken om zo……. lees verder
Stamppot broccoli, zalm en monchou
Deze stamppot bevat heel veel gezonde voedingsstoffen. Het is wel wat calorierijk, dus moet je echt een caloriearm dieet volgen, dan is dit misschien wat te veel. Maar als je gewoon 3 gezonde maaltijden per dag wilt eten, dan kan dit prima. Bij een stamppot denk je toch al snel aan de winter en boerenkool……. lees verder
Snel en makkelijk recept: kip-ketjap met bloemkoolrijst en broccoli
Dit is voor ons een makkelijk “maandag-recept”. Dit gerecht met kip-ketjap met bloemkoolrijst en broccoli staat echt in 20 minuten op tafel! Maar ook voor andere werkdagen in de week is dit een zeer makkelijke, lekkere en gezonde maaltijd. Helemaal als je gebruik maakt van voorgesneden kippendijen en kant-en-klaar bloemkoolrijst. Wil je de rijst zelf……. lees verder