Als je in een ander land bent moet je het vaak doen met de dingen die je in dat land kan kopen. Hoewel je tegenwoordig vaak wel overal dingen kan kopen, is het toch vaak zo dat het nogal anders is dan je in je eigen land gewend bent. Daarom geef ik hier het recept voor een soort van lasagne/ovenpasta die ik kookte als au pair voor mijn hostfamilie in Spanje.
Hoe maak je deze eenvoudige lasagne?
Ingrediënten voor 4 personen:
- pot tomatensaus (gekruid naar voorkeur)
lees hier: zelf tomatensaus maken - 400 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt
- lasagnebladen (bij voorkeur volkoren)
- 1 paprika
- 2 knoflookteentjes
- zakje geraspte kaas
- kruiden naar voorkeur
- olijfolie
Verder gebruik ik een:
– koekenpan
– ovenschaal
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden, doe ondertussen het gehakt in de koekenpan met wat olijfolie en bak het totdat het gaar is.
Snijd, terwijl het gehakt aan het bakken is, de paprika in stukjes en voeg deze daarna toe aan het gehakt. Laat dit even sudderen. Voeg daarna de tomatensaus toe en kruid af met twee knoflookteentjes en wat kruiden naar keuze. Laat de saus sudderen.
Terwijl de saus aan het sudderen is op laag vuur, vet je de ovenschaal. Doe hierop een dun laagje saus. En vul bedek de schaal met één laag lasagnebladen. Daarna doe je met behulp van een lepel wat saus hierboven opscheppen. Bedek de saus daarna met een laagje kaas en vervolg zo totdat de ovenschaal gevuld is. Bedek het gerecht met kaas op het einde en schuif het in de oven. Laat het gerecht bakken op een temperatuur van 200 graden op een heteluchtovenstand 45 minuten lang.
Combineer dit met een zelfgemaakte salade voor wat extra groentes.
Dek de tafel en eten maar.
Op z’n Spaans: disfruta su comida! (Eet smakelijk!)
Laatste berichten van Emily Faber (toon alles)
- Geluk is beseffen dat je niet altijd gelukkig kunt zijn - 1 oktober 2024
- Je authentieke “zelf” leren kennen | 10 tips! - 26 augustus 2024
- De gezondheidsvoordelen van aardig zijn - 4 juli 2024
Laat een reactie achter