• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Basisrecept speltpannenkoeken

Basisrecept speltpannenkoeken

Laatste update: 16 november 2020 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Gezond leven en toch ook pannenkoeken eten? Dat kan met dit basisrecept voor speltpannenkoeken. Wil je glutenvrij eten, vervang de bloem dan door boekweitmeel.

Ingrediënten voor 6 tot 8 pannenkoekenSpeltPannenkoeken

  • 250 gram speltbloem
  • 0,5 liter water
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • olie/boter

Bereiden van speltpannenkoeken

Doe alle ingrediënten, behalve het water in een beslagkom. Voeg beetje bij beetje het water toe voor een mooi glad beslag. Begin met de mixer op een lichte stand. Later kun je de mixer op hoog zetten voor het meest fijne resultaat. Pas de hoeveelheid water aan om dikkere of dunnere pannenkoeken te maken. Persoonlijk gaan wij voor iets meer water, om zo lekkere dunne flensjes te bakken.

Bak de pannenkoeken vervolgens op half-hoog vuur in een goede pannenkoekenpan.

Variatie

We hebben veel verschillende pannenkoekrecepten op de website staan. Bekijk onze top 5:

  • Pannenkoekentaart
  • Paarse pannenkoeken met blauwe bessen
  • Roze pannenkoeken met kersen en bieten
  • Glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken met pistachenoten
  • Banaanpannenkoeken

Of doe eens gek en eet een pannenkoek met boerenkool! Zelf doe ik heel vaak spinazie door poffertjes, voor een paar vitamines ;-))

Variaties op het beslag

Je kunt het water ook vervangen door melk, geitenmelk of karnemelk. Karnemelk zorgt voor iets luchtiger beslag en je proeft hier niets bijzonders aan. Wel lekker luchtig.

Je kunt ook kiezen voor licht bruisend bronwater voor een nog luchtiger effect en het is gelijk lactosevrij!

Gezond beleg op de pannenkoek

Er zijn heerlijke gezonde alternatieven voor stroop en suiker. We hebben een paar ideetjes voor je op een rij gezet. Heb je een andere tip? Deel het via onze Facebook-pagina.

  • Vers fruit, zoals aardbeien, banaan of ananas
  • Biologische appelstroop
  • Agavesiroop
  • of maak er een feest van en voeg tijdens het bakken stukjes appel met kaneel toe. Door appels te raspen, kun je ze heel makkelijk mee bakken.

Hartige tips: voeg spinazie of pesto door het beslag. Heb je ook ons recept speltpannenkoek met geitenkaas en walnoten gezien?

Glutenvrije pannenkoek

Probeer ook eens een pannenkoek van boekweit.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Spelt pannenkoek met walnoten, geitenkaas en honing
    Spelt pannenkoek met walnoten, geitenkaas en honing
  • Speltpannenkoek met aardbeien
    Speltpannenkoek met aardbeien
  • Pannenkoek met zalm en appel
    Pannenkoek met zalm en appel
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood? - 2 februari 2023
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
  • Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gezond bakken, gezonde lunch, gezonde pannenkoek, Glutenvrij, lactosevrij, lunch, ontbijt, Spelt, speltmeel, suikervrij, zonder gluten, zonder lactose, zonder melk, zonder suiker

Lees Interacties

Reacties

  1. Japie zegt

    19 mei 2019 om 17:21

    Bij hele gezonde alternatieven voor suiker of stroop wordt appelstroop genoemd. Biologisch Appelstroop bestaat oa uit 66% koolhydraten waarvan suiker 58% deel uit maken.
    Daarom zou ik het niet onder gezonde alternatieve willen zetten, maar bij lekkere alternatieven. En smaak is natuurlijk een persoonlijk iets.

    Beantwoorden
  2. Anoniem zegt

    26 mei 2018 om 15:03

    Her was echt niet lekker en hef was niet goed uitgelegd

    Beantwoorden
    • Carsle zegt

      28 januari 2019 om 18:14

      Hier ook blijft klef alsof niet gaar is graag tips!

      Beantwoorden
  3. Jacqueline zegt

    10 augustus 2017 om 13:47

    Hoeveel Kcal, eiwitten en koolhydraten zitten in 1 pannenkoek van het basis recept spelt pannenkoeken?

    Beantwoorden
  4. R. Kuijper zegt

    13 april 2016 om 01:15

    Cecil Rühland zegt op 13/4 2014, dat Ahornsiroop geen suiker bevat. Dit is beslist niet het geval. Ahornsiroop is vrijwel 100% fructose, zei het met een iets lagere Glycemische Index dan gewone suiker.
    In het onderhavige recept wordt overigens (spelt) bloem gebruikt. Bloem heeft op zijn beurt ook weer een (te) hoge Glycemische Index, dus beter is volkoren splelt te gebruiken.

    Beantwoorden
  5. Alexandra zegt

    25 november 2015 om 19:38

    Graag ontvang ik van iedereen zijn ” lievelings” pannekoeken recept.
    Ik wil ze heel graag bundelen.
    Graag in 75 woorden recept, daarnaast je naam, en waarom je die het lekkerst vind…

    Hoop op verl reacties! WoW

    Beantwoorden
    • Henny zegt

      8 september 2016 om 10:50

      Bak pannenkoeken zoals je gewend bent. Halveer een banaan in de lengte en rol een halve banaan in de pannenkoek en bak deze op een gematigd vuur aan beide zijde zodat het iets knapperig wordt. Bestrooien met poedersuiket en smullen maar. Wij kregen dit in 2001 in Litouwen te eten. Simpel, maar o zo lekker. Groetjes, Klaas en Henny

      Beantwoorden
      • Vanessa zegt

        8 september 2016 om 11:47

        Dank voor de heerlijke aanvulling!

        Beantwoorden
  6. Vanessa zegt

    15 juni 2015 om 10:49

    We kregen onderstaande variatie toegestuurd. Klinkt goed:

    Ik heb een lekker recept voor melkvrije pannenkoeken.

    Ik gebruik 6 granenmix en vervang alleen melk door kokosmelk een aanlengen met 1/3 water,
    omdat ik ook geen sojamelk verdraag ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief.
    Het smaakt zo lekker dat mijn man ook gewoon met mij mee eet.

    Ik hoop dat jullie andere mensen ook blij kunnen maken met mijn ontdekking.

    Met vriendelijke groet,

    Willemien Mekking

    Beantwoorden
  7. Vanessa zegt

    15 juni 2015 om 10:48

    We kregen onderstaande variatie toegestuurd. Klinkt goed:

    Ik heb een lekker recept voor melkvrije pannenkoeken.

    Ik gebruikt 6 granenmix en vervang alleen melk door kokosmelk een aanlengen met 1/3 water,
    omdat ik ook geen sojamelk verdraag ben ik op zoek gegaan naar een goed alternatief.
    Het smaakt zo lekker dat mijn man ook gewoon met mij mee eet.

    Ik hoop dat jullie andere mensen ook blij kunnen maken met mijn ontdekking.

    Met vriendelijke groet,

    Willemien Mekking

    Beantwoorden
  8. Vanessa zegt

    13 april 2014 om 18:48

    Dank voor je enthousiaste reactie. Zelf heb ik toevallig net genoten in een restaurant van een glutenvrije pannenkoek met geitenkaas, honing en pijnboompitjes. Ze hadden geen walnoten, die had ik liever. Maar toch lekker! Gr. Vanessa

    Beantwoorden
  9. Cecil Rühland zegt

    13 april 2014 om 12:13

    Ik gebruik Ahornsiroop deze is suikervrij. Ook maak ik hartige pannenkoeken gevuld met Champion ragout of een heerlijke groentemix. Bij ons in Orvelte is een bedrijf die allerlei soorten verkoopt oa speculaas spelt meel, alles op biologische basis dus daar boffen we mee.

    Beantwoorden
    • Van den Bergh Johan zegt

      6 oktober 2018 om 21:37

      heeft er iemand ervaring in het maken van pannenkoeken en/of wafels met Stevia ?

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Daniëlle Brand @WerkendeMamaNL schreef:
    12 oktober 2016 om 13:25

    plastic is ook al levensgevaarlijk vanwege alle weekmakers. Ik zie van alles; van een zelfgebakken speltpannenkoek tot een beetje quinoa met groenten van de vorige

    Beantwoorden
  2. Speltpannenkoek met aardbeien schreef:
    2 juli 2013 om 20:42

    […] speltpannenkoeken. Bekijk ons basis recept voor speltpannenkoeken – voeg verhoudingsgewijs iets meer water toe voor een dunnere pannenkoek, kortom een […]

    Beantwoorden
  3. Spelt pannenkoek met walnoten, geitenkaas en honing - Goed Eten Gezond Leven schreef:
    23 juni 2013 om 17:11

    […] Zie ook het Basisrecept speltpannenkoek […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Wat is lactoferrine? Waarom heb je lactoferrine nodig?
  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • Langer leven zonder stress: 9 tips voor minder stress!
  • Geen zin meer in seks met partner. Wat kun je doen?
  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven