Gisteren plaatsten we een recept voor een lunch met bieten, vandaag stiekem weer. Maar nu kersen-bietenpannenkoeken, ofwel de Pink Pancakes. Heerlijk om allerlei gezonde variaties te maken met speltpannenkoeken. En bietjes zijn erg gezond. De kersen maken het lekker zoet. En het ziet er erg leuk uit!
Ingrediënten voor deze Pink Pancake:
- 100 gram speltmeel
- 1 rode biet
- 30 gram kersen
- 200 ml karnemelk/amandelmelk
- 1/2 tl geraspte kokos
Bereiding:
Vul een steelpan met een laag water. Leg de biet erin, zorg dat deze onder water staat. Kook de biet in 40/60 minuten gaar. (Je kunt natuurlijk ook kiezen voor voorgekookte en geschilde bieten).
Als deze gaar is verwijder je de ‘schil’. Je mengt de karnemelk met het meel. Zorg ervoor dat het meel volledig is opgelost en er geen klontjes meer inzitten.
Giet het in een keukenmachine en voeg de biet erbij. Maal alles door tot het een gladde roze massa ontstaat! Bak de pink pancakes per kant in ong 3/5 minuten af!
Serveer ze met gehalveerde kersen en met de geraspte kokos! Eet smakelijk!
(Red: Kijk op de Facebookpagina MOOI gezond van Annemiek voor meer lekkere en gezonde recepten. Hieronder vind je meer info over Annemiek.)
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter