• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Koolhydraatarme boekweitpannenkoek – glutenvrij, melkvrij, suikervrij

Koolhydraatarme boekweitpannenkoek – glutenvrij, melkvrij, suikervrij

Laatste update: 22 januari 2018 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Wil je een koolhydraatarme pannenkoeken eten? Dan is dit echt een geslaagd recept! En de kinderen vinden het ook heel lekker ;-))

low carb pancake - koolhydraatarme pannenkoeken - boekweit

Ongeveer 8 tot 12 glutenvrije pannenkoeken

  • 450 ml rijstmelk
  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 8 tot 10 gr kokosolie (ligt aan de pan)
  • snufje zout

Meng de boekweitmeel en de rijstmelk door elkaar, en met de mixer op de hoogte stand mix je de rest van de ingrediënten door elkaar.

Doe ongeveer 1/2 eetlepel kokosolie in de koekenpan en verhit de pan goed (paar minuten op middel-vuur). Omdat je ook olie in het beslag hebt, hoef je daarna niet elke keer weer olie  in de pan te doen – maar dat ligt uiteraard aan het soort pan dat je gebruikt. De koekenpan moet dus goed heet zijn.

Doe een beetje beslag in de pan (zeker de eerste pannenkoek niet te groot maken) Deze zal ook ‘te vet’ zijn – en gooi ik meestal weg. Ongeveer 1 tot 1 ½ minuut per kant.

Daarna gewoon de rest van de pannenkoeken bakken.

Suikervrije pannenkoeken

Wij eten ze met agavesiroop, appelstroop of kaas – vandaar ‘suikervrij’.

De kaaspannenkoeken maak ik zo: als ik de eerste kant heb gebakken in 1 ½ minuut, draai ik hem om – en leg op één helft kaas. De andere helft flap ik daarover heen en bak de kaasflap nog aan elke kant bruin – met deksel erop.

Extra pannenkoeken

Ik maak vrijwel altijd een dubbele hoeveelheid – en bewaar de overgebleven pannenkoeken in de koelkast een dag of 2. Ik eet ze dan koud, of warm ze even in de pan met deksel op. Maak ze dan een klein beetje vochtig, zodat ze niet hard worden. Ook heel lekker als wraps.

Variaties

Omdat we ze zo vaak eten – experimenteer ik wel eens met een deel kokosmeel i.p.v. boekweit meel (bijvoorbeeld 20 gram vervang ik dan door kokosmeel), of ik vervang een deel van de rijstmelk door amandelmelk, of ik gooi kaneel en anijs door het beslag. Heerlijk! We gebruiken ze ook als ‘onderlegger’ voor ijs – of als basis voor een hartige wrap (groentesaus met taugé of zo).

Tip

Ik heb deze pannenkoeken waarschijnlijk meer dan 50 keer gebakken in de afgelopen 5 jaar. Raak niet ontmoedigd als ze de eerste keren niet helemaal mooi uit de pan komen. Ze zijn vooral heel lekker en ‘gezond’ – of in ieder geval vele malen gezonder dan melk-gluten pannenkoeken met heel veel ei- in boter gebakken met poedersuiker.

Heerlijk recept gekregen van een van onze zakenrelaties. Dat vinden we fijn. We gaan het proberen.

Heb je ook een mooi gezond recept? Stuur het ons via info@goedetengezondleven.nl Ons maak je er in ieder geval blij mee! 

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Paleo Oliebollen, maak het zelf!
    Paleo Oliebollen, maak het zelf!
  • Koolhydraatarme club sandwich
    Koolhydraatarme club sandwich
  • Glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken met pistachenoten
    Glutenvrije en lactosevrije pannenkoeken met pistachenoten

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: boekweit, Glutenvrij, Koolhydraatarm, lactosevrij, pannenkoeken, suikervrij

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop Afvallen Jasper Alblas

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Oorbellen dragen als je hypersensitief bent
  • Bestaan er ook gezonde verslavingen?
  • Hoe maak je groentespies voor op de barbecue?
  • Rustmomenten voor jezelf inbouwen, hoe doe je dat?
  • Drinkt u iets?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2022 Goed Eten Gezond Leven