Deze week ben ik bij de diëtiste geweest om een start te maken met een passend dieet voor mijn prikkelbare darm. Vorige week is bevestigd dat ik het Prikkelbare DarmSyndroom (PDS) heb. Na jarenlange buikklachten is dat fijn om te weten, want nu kan ik er mee aan de slag!
Waarschijnlijk begin ik over een paar weken met het FODMAPDIEET. Maar eerst hebben de diëtiste en ik alvast de groep grootste boosdoeners besproken om mijn darmen rustig te krijgen. De komende tijd zal ik geen gewone tarwe en lactose eten. Dat heeft direct een gevolg voor mijn kookkunsten. Maar dat vind ik we leuk, een nieuwe uitdaging! Voor de pannenkoeken kon ik dus geen gewoon tarwemeel gebruiken. Vandaar dat ik voor dit recept een ander beslag heb gemaakt.
Ik zal nog meer voedingsmiddelen gaan vermijden de komende tijd. Dat zal ik later in een andere blog vertellen. Deze aanpassing van voeding, geeft mij in ieder geval ook weer inspiratie om aan de slag te gaan met lekkere nieuwe recepten. Dit is het eerste recept! Ook heerlijk en gezond als je geen prikkelbaar darmsyndroom (PDS) hebt!
Glutenvrije spinaziepannenkoeken met zalm
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
Voor het pannenkoekenbeslag:
- 2 handen verse spinazie
- 150 gram boekweitmeel
- 100 gram havermeel
- 2 eieren
- 1/2 liter (lactosevrije) melk, of plantaardige melk
Voor de vulling:
- 300 gram spinazie
- 150 gram gerookte zalmflakes
- Klein bosje basilicum
- Sap van halve citroen
- Bakje ricotta
En wat boter of olie om mee te bakken.
Bereiding
Doe de ingrediënten voor de pannenkoeken in de blender en zorg voor een mooi vloeibaar beslag. Niet te dun!
Bak de pannenkoeken in de boter of olie.
Snijd ondertussen de spinazie en de basilicum fijn (voor de vulling), meng er de citroensap en zalmflakes doorheen. Als de pannenkoeken klaar zijn, leg je ze op een bord. Smeer een laagje ricotta over de pannenkoek en doe er een flinke schep van de spinazie-zalmsalade over.
We hadden genoeg aan twee pannenkoeken per persoon. Als je wat extra pannenkoeken bakt, dan heb je nog iets lekkers voor morgen tijdens de lunch!
Eet smakelijk!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue! - 28 mei 2023
- Recept: Hoe maak je Shakshuka? - 23 mei 2023
- Hoe kan aarding helpen om je gezondheid te verbeteren? - 21 mei 2023
Laat een reactie achter