• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Pannenkoeken maken van havermeel (zonder banaan)

Pannenkoeken maken van havermeel (zonder banaan)

Laatste update: 2 augustus 2021 - Door Jenny | Leestijd ca. 2 minuten

Glutenvrije pannenkoeken kun je heel eenvoudig maken met havermeel (havermoutmeel). Havermeel is een zeer gezonde keuze en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo heb ik deze pannenkoeken gemaakt met havermeel.

Havermout, havermeel, hoe zit dat precies? Je leest het in ons artikel over havermoutmeel.

Pannenkoeken van havermeel

Recept gezonde pannenkoeken maken van havermeel

Deze pannenkoeken zijn heerlijk in de ochtend. Het is echt een gezond ontbijt (met fruit bijvoorbeeld). Maar als lunch zijn deze pannenkoeken ook erg geschikt, of neem ze mee naar je werk.

Voor deze pannenkoeken gebruikte ik het kant-en-klare havermeel van Holland & Barrett. Maar je kunt ook havermout fijn malen tot meel in een goede blender.

Havermeel kopen
Glutenvrij havermeel bij Holland & Barrett

Ingrediënten:

(voor ongeveer 6 a 7 pannenkoeken):

  • 175 gram havermeel
  • 2 eieren
  • 400 ml melk (ik gebruikte lactosevrije melk, je kunt ook amandelmelk gebruiken)

Havermoutmeel-pannenkoek zonder banaan? Ja dat kan heel goed bij deze fijne meel. Je mag natuurlijk wel een hele of halve goed rijpe banaan (goed geprakt) toevoegen. Dan wordt de pannenkoek nog iets dikker, maar dit is zeker niet noodzakelijk voor een goede pannenkoek met havermeel.

Misschien wil je nog een halve theelepel bakpoeder toevoegen om het nog iets luchtiger te maken? Maar ook dat is absoluut geen must.

Bereiding:

Meng de ingrediënten goed door elkaar. Ik heb de mixer gebruikt, dan heb je weinig klontjes meer in je pannenkoekenbeslag. Verwarm de koekenpan of crèpepan met wat olie of roomboter. Bak daarna de pannenkoeken zoals je altijd doet. Mijn eerste pannenkoek mislukt altijd. Ook met havermeel… Maar daarna had ik prima pannenkoeken, geen verschil met “gewone” pannenkoeken en het smaakte heerlijk!

Deze keer heb ik de pannenkoek niet rijkelijk belegd met een lekkere gezonde topping, maar gegeten met een klein beetje donkere agavesiroop.

Pannenkoeken van havermoutmeel

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Havermeel aanbieding
    Havermeel aanbieding
  • Havermout- of havermeel gezond?
    Havermout- of havermeel gezond?
  • Glutenvrije spinaziepannenkoeken met zalm
    Glutenvrije spinaziepannenkoeken met zalm
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Jenny

Samen met Vanessa ben ik de eigenaar van deze website Goed eten Gezond leven. Zelf worstelde ik een tijd met mijn gezondheid en gewicht en ik was op zoek naar meer informatie. Eigenlijk is deze website begonnen als een grote zoektocht naar wat goed voor mij zou kunnen zijn. Hoe zou ik mezelf gezonder en fitter kunnen voelen? Ik ben heel veel gaan lezen hierover. Vanessa wist al heel veel van voeding en vertelde mij daar vaak over. Leuk om te delen vonden wij, daarom zijn wij deze blog begonnen. Deze website is onze passie. Alle info is aanvullend, dus niet ter vervanging van de reguliere geneeskunde!
My Instagram profile

Laatste berichten van Jenny (toon alles)

  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht! - 24 maart 2023
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller? - 17 maart 2023
  • Schurftuitbraak in Nederland: hoe herken je schurft en hoe te voorkomen? - 15 maart 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: agavesiroop, basisrecept, havermeel, havermout, havermoutmeel, pannenkoek, pannenkoeken, recept

Lees Interacties

Reacties

  1. Theuni zegt

    11 februari 2023 om 11:53

    Een lekker ontbijtrecept. Ik mik havermout, melk en eieren in de blender. Kort mixen op de hoogste stand en ’t beslag is klaar om te bakken. Met 1 juslepel beslag bak ik kleine pannenkoekjes op de bakplaat. Drie in een koekenpan kan ook. Ze zijn heerlijk met Griekse yoghurt en plakjes banaan. Of, iets minder gezond, met gekarameliseerde appelblokjes.

    Beantwoorden
  2. Ingeborg zegt

    28 juni 2022 om 22:29

    Super lekker recept. Mijn kinderen willen de haverpannenkoeken mee naar school. Enig idee hoelang de pannenkoek buiten de koelkast kan?
    Met vriendelijke groet Ingeborg

    Beantwoorden
    • Jenny zegt

      29 juni 2022 om 15:22

      Leuk om te horen! Je kunt ze zeker wel zo lang bewaren in een lunchtrommeltje hoor. Dus vanaf de ochtend (eventueel dan uit de koelkast) tot de lunch. Eventueel kun je nog iets koels toevoegen in de lunchtrommel, zodat ze nog langer houdbaar zijn.

      Beantwoorden
  3. Ans zegt

    15 september 2021 om 18:43

    Hallo,,,6 of 7 pannenkoeken…in wat voor diameter pannetje. Ik wil ze voor 2 personen maken…moet ik dan alles dubbel doen?

    Beantwoorden
  4. Eveline zegt

    12 november 2020 om 19:05

    Dank je wel voor dit recept!
    Zo simpel kan het dus zijn 🙂
    Je hebt me overgehaald dit te gaan maken. Heel snel voor elkaar:
    ik heb in de handmatige hakmolen van Tefal (21 euro bij Bol.com) fijne bio+ havermout fijn gemaakt (89 cent voor een pond bij de Plus).
    Het leek me niet heel logisch dat het zou lukken om met twee mesjes havermeel te maken maar na een sportieve trek/roersessie (ongeveer 200 keer trekken) was de havermout toch wel een stukje fijner geworden. Pan op het vuur met zonnebloemolie erin. Verder met beslag: Melk erbij, eieren, laatste melk. Pan nog even goed verhitten en dan aan de bak. Het rook naar havermoutmap. dat was wel heel apart. Gelukkig lukten de pannenkoeken, maar wel een beetje ‘breekbaar’ daarom heb ik kleintjes gebakken. de smaak/beleving? Toch even wennen: de textuur is wat minder elastisch dan bij traditionele pannenkoeken. Maar met een klein beetje topping (agavesiroop/kaneel, boter/poedersuiker, boter/jam, boter/bruine suiker) heel goed eetbaar. Na het eten het vertrouwde gevoel van ‘een bodem op m’n maag’ wat ik bij een kom warme havermout ook vaak heb. Dit is wat mij betreft een recept voor ‘good food” 🙂

    Beantwoorden
    • Jenny zegt

      16 november 2020 om 19:07

      Dank je wel Eveline voor je uitgebreide en enthousiaste reactie!

      Beantwoorden
  5. Raymonda zegt

    21 november 2017 om 16:18

    Kan ik de melk ook vervangen door water?

    Beantwoorden
    • Jenny zegt

      22 november 2017 om 16:43

      Ik vrees dat dat te waterig wordt en de pannenkoek niet meer goed bakt. Je kunt wel kiezen voor bijvoorbeeld amandelmelk.

      Beantwoorden
  6. Moniek zegt

    14 oktober 2017 om 16:37

    Als de eerste altijd mislukt is je pan niet warm genoeg..

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      23 oktober 2017 om 15:16

      Dank voor je aanvulling!

      Vanessa

      Beantwoorden
  7. Vanessa zegt

    5 april 2017 om 18:32

    Mijn dochter van 9 vindt deze lekkerder dan pannenkoeken van tarwe!

    Beantwoorden
  8. Astrid zegt

    30 maart 2017 om 12:10

    Hallo..Je schrijft: Mijn eerste pannenkoek mislukt altijd. Bij mij gebeurt dat nooit. Dat komt omdat ik mijn koekenpan nooit afwas, maar met een vel keukenpapier schoonmaak. De pan blijft dan vet en je pannenkoeken lukken allemaal.
    Groetjes Astrid

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet
  • Welke voedingsmiddelen zijn een natuurlijke pijnstiller?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven