Deze keer deelt lezeres Marjanne een heerlijke koolhydraatarme lasagne die zij heeft gemaakt met pompoen lasagnebladen en courgette. De vulling is gemaakt met spinazie, ricotta en tomatensaus. De inspiratie voor dit recept kwam van de site leukerecepten.nl.
Lees ook: hoe gezond is pompoen?
Hoe maak je deze koolhydraatarme lasagne met pompoenbladen?
Ingrediënten:
- 350 gram pompoen lasagnebladen
- 1 courgette
- 200 gram spinazie
- 400 gram gezeefde tomaten
- kleine snoeptomaatjes
- 200 gram ricotta
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- handje verse basilicum
- Italiaanse kruiden
- bolletje mozzarella
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Pers de teentjes knoflook en snijd de ui in kleine stukjes (tip, dat gaat heel makkelijk met deze hakmolen met trekkoord). Was de courgette goed, droog hem af met keukenpapier en snijd de courgette in dunne plakken.
Doe wat olijfolie in een pan, laat het goed warm worden en bak hierin kort de de ui en knoflook. Na 2 minuten kunnen de gezeefde tomaten erbij. Roer het goed door en breng het op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Dit mag op laag vuur ongeveer 10 minuten op blijven staan. De basilicum kun je daarna nog toevoegen.
Kook ondertussen de lasagnebladen van pompoen 5 minuutjes voor in ruim water.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. In een andere pan kook je kort de spinazie in een beetje water. Wanneer de spinazie geslonken is, giet je het water af. Zorg dat het vocht er goed uit is. Meng de spinazie met de ricotta en wat citroensap.
Vet een middelgrote ovenschaal in en maak laagjes. Begin met de tomatensaus, dan de eerste laag pompoenbladen, dan het spinazie-ricotta mengsel en dan de plakken courgette. Herhaal dit nog minstens 1 keer.
Als laatste doe je nog een keer de tomatensaus. Snijd de mozzarella in plakken en leg die er bovenop. Snijd de kleine snoeptomaatjes door de helft en verdeel die over de lasagne. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de oven. Eventueel kun je op het laatst nog heel kort de grill even aanzetten.
Eet smakelijk!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter