• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Groentelasagne met mascarpone

Groentelasagne met mascarpone

Laatste update: 28 mei 2018 - Door Annemarie Arends | Leestijd ca. 2 minuten

Lasagne is heel makkelijk te maken met veel groente. Dit is echt een heerlijke romige variant, doordat er naast mozzarella ook mascarpone in verwerkt is. Je kunt de lasagnebladen weglaten voor een glutenvrije / koolhydraatarme variant.

groente-lasagne-mascarpone

Ingrediënten voor ca. 4 personen:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst of in stukjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 grote aubergine
  • 1 courgette
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 biologisch bouillonblokje of 2 tl poeder
  • 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 tl paprika- of tomatenpuree
  • lasagnebladeren (optioneel)
  • 2 bakjes mozzarella, in plakjes
  • 1 bakje mascarpone (250 gram)
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • bakje verse basilicum
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • milde olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergines in lange plakken en de courgette in schijfjes. Halveer de paprika’s.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk lichtjes met wat olie. Leg de groentes op de bakplaat en smeer in met een beetje olijfolie en bestrooi met paprikapoeder. Rooster ca. 20 minuten totdat ze gaar zijn. Indien de paprika’s zwart zijn geworden, verwijder dan het vel.

Fruit in de tussentijd de ui en voeg de knoflook toe. Als alles zacht is doe dan de tomatenblokjes erbij. Roer goed door en laat op een laag vuurtje pruttelen. Voeg de bouillon, puree, kruiden en basilicumblaadjes toe en roer goed door. Voeg als laatste de mascarpone toe en roer weer. Laat even pruttelen, proef en voeg – indien nodig – wat peper en zout toe.

Neem een ovenschaal (die van mij was ca. 20 x 30 cm) en vet deze in. Begin met een laagje lasagnebladeren, dan een laagje saus, een laagje gegrilde groente en dan het volgende lasagnevel. Ga zo door tot alles op is. Eindig met een laagje groente of saus en leg daar plakjes mozzarella op. Maak het af met de Parmezaanse kaas en zet een half uurtje in de oven.

Lekker met een groene salade. Eet smakelijk!

groentelasagne-mascarpone

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Groente-lasagne met blauwe kaas
    Groente-lasagne met blauwe kaas
  • Italiaanse bloemkool uit de oven
    Italiaanse bloemkool uit de oven
  • Groentelasagne recept - glutenvrij
    Groentelasagne recept - glutenvrij
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemarie Arends

Zij begeleidt mensen individueel of in groepsverband naar een gezonder eet- en leefpatroon. Niet door ze op een dieet te zetten, maar door ze anders te laten eten. Ik geef informatieve en kookworkshops en doe-workshops met etherische olie. Daarnaast produceer ik mijn eigen biologische, glutenarme Power Granola zonder geraffineerde suikers.
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemarie Arends (toon alles)

  • Boekreview De Flexikok | handig als je een vegetarische kind thuis hebt wonen! - 4 juli 2018
  • Groentelasagne met mascarpone - 25 mei 2018
  • Boek Oogstkoken – van het magazine Seasons - 15 maart 2018

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Glutenvrij, groente, Italiaans eten, lasagne, recept, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Loulou zegt

    8 juli 2020 om 15:06

    Zou ik deze lasange ook van te voren kunnen maken en dan de volgende dag alleen opwarmen?

    Beantwoorden
  2. Monique zegt

    31 mei 2018 om 20:25

    Deze lasagne is echt heerlijk!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond
  • Je bent jong en voelt je ongelukkig. Wat kun je zelf doen?
  • Onschuldig blowen bestaat niet

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven