• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Slanke lasagne met kalkoen en mozzarella

Slanke lasagne met kalkoen en mozzarella

Gepubliceerd op: 25 maart 2017 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Maak zelf een heerlijke lasagne met kalkoenfilet. Dit is veel minder vet dan als je gehakt gebruikt. En bovendien gebruik je geen pakjes en zakjes, maar allemaal verse ingrediënten.

Slanke lasagne met kalkoen

Hoe maak je deze slanke lasagne?

(voor 2 personen)

Ingredienten:

    • 300 g kalkoendijfilet
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 4 eetlepels gezeefde tomaten
    • 130 gram rode paprika
    • 80 gram prei
    • 200 gram cherry tomaten
    • 100 g witte champignons
    • 2 bollen mozzerella
    • 2 takjes basilicum
    • 4 lasagne bladeren (ekoplaza)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kalkoendijfilet in stukjes. Pers de knoflook uit en hak de ui fijn.

Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de kalkoen, ui en de knoflook hierin voor 15 minuten. Keer het regelmatig om.

Was de basilicum en hak deze fijn. Was de paprika en snijd deze in blokjes. Was de prei, champignons en de cherrytomaten, snijd deze allemaal in dunne schijfjes. Voeg deze bij de kalkoen, laat dit weer 15 min opstaan en voeg dan de gezeefde tomaten en de basilicum erbij. Laat dit geheel nog een paar minuten sudderen.

Snijd ondertussen de mozzerella in dunne plakjes. Smeer de ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de helft van de kalkoen (met groentes) over de bodem. Hierna volgen 2 lasagnebladeren. Op die 2 lasagnebladeren verdeel je de plakjes van 1 mozzerella. Hierna volgt 1 lasagne blad die je in het midden (horizontaal) neerlegt. Je verdeeld nu de overige kalkoen (met groentes) en legt hier boven op weer een lasagne blad. Verdeel de laatste plakjes mozzerella en de extra plakjes tomaatjes hierover.

Schuif de ovenschaal in de oven en bak de lasagne voor 30/35 minuten af.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hoe maak je een lasagne met pompoen-lasagne-bladen?
    Hoe maak je een lasagne met pompoen-lasagne-bladen?
  • Recept voor groentelasagne
    Recept voor groentelasagne
  • Groente-lasagne met blauwe kaas
    Groente-lasagne met blauwe kaas
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: Annemiek eekelder, kalkoen, lasagne, mozzarella, slanke lasagne

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • Langer leven zonder stress: 9 tips voor minder stress!
  • Geen zin meer in seks met partner. Wat kun je doen?
  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven