• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Recept voor groentelasagne

Recept voor groentelasagne

Laatste update: november 27, 2016 - Door Annemiek Eekelder | Leestijd ca. 2 minuten

Lasagne is een ovenschotel die in allerlei variaties is te bereiden. Zoals deze groentelasagne met vegetarische bolognese-saus. De lasagne zit vol met lekkere groentes zoals aubergines, uien en courgettes, meer dan genoeg voor je dagelijkse portie verse groenten! En uiteraard veel gezonder dan de ‘kant-en-klare’ recepten.

Vegetarische groentelasagna, lekker en gezond recept

Ingrediënten groentelasagna

  • 200 g broccoli
  • 1,5 pot biologische vegetarische bolognesesaus
  • 6/8 lasagnebladeren (van een biowinkel)
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 roze ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes verse basilicum
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 el zuivelspread
  • peper

Bereiding groentelasagna

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgette en de aubergine’s. Snij ze beide in dunne plakjes (courgette verticaal doorsnijden en aubergine horizontaal).
Snij de ui in ringen en pers de knoflook uit.

Laat de olie warm worden in een pan. Bak hierin de aubergine’s, courgettes, de knoflook en de ui in ongeveer 15 minuten gaar (tot het een bruine kleur krijgt).

Was de broccoli en doe hem heel even in een keukenmachine, zodat het een fijne structuur krijgt.
Voeg er 1 el zuivelspread, 2 takjes basilicumblaadjes, een handje geraspte kaas en wat peper bij.

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aubergine, courgettes, knoflook en de ui over de bodem van de ovenschaal.
Leg hier 3 lasagne bladeren op. Verdeel nu de broccoli over de lasagne bladeren, hierna volgt de saus. Je legt hier weer 3 lasagne bladeren bovenop. Je verdeelt de rest van de aubergine, courgette, ui en knoflook erover.
Leg hierover de laatste 2 lasagne bladeren, verdeel de rest van de saus over de bladeren. Meng wat basilicum blaadjes met de geraspte kaas, deze strooi je er als allerlaatste overheen.

Zet hem in de oven en bak de lasagne in 35 minuten af.

Eet smakelijk!

(Red) Dit heerlijke recept komt van Annemiek van Mooi Gezond! Meer lekkere recepten vind je op haar Facebook en meer informatie over haar vind je hier beneden.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Vegetarische Magionipizza met courgette en mozzarella
    Vegetarische Magionipizza met courgette en mozzarella
  • Zelfgemaakte koolhydraatarme wraps met gegrilde groente
    Zelfgemaakte koolhydraatarme wraps met gegrilde groente
  • Spinazie-courgette-soep met feta
    Spinazie-courgette-soep met feta
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Annemiek Eekelder

Onbewerkte, pure voeding. Positieviteit, yoga, wandelen, natuurlijke lichaamsverzorging en cosmetica. Gezond leven. Dat is mijn passie! Ik ben Annemiek Eekelder. Ik inspireer, motiveer en ik deel mijn kennis graag mensen om gezonder te gaan leven, dit doe ik op mijn website MOOI gezond. Hier vind je recepten (met onbewerkt, e-nummer vrije en biologische ingrediënten), beauty tips (met natuurlijke onbewerkte huidverzorgingsproducten), algemene tips en weetjes voor een gezonde leefstijl!
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)

  • Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
  • Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
  • Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gezond koken, groenten, lasagne, ovenschotel

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie
  • Tips om pijnlijke knieën sterker te maken
  • 10 Feitjes over eitjes

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven