Mosselen, een gerecht waar je wel of niet van houdt. Met die ‘standaard’ sausjes, mij niet gezien. Sorry dat ik misschien niet zo enthousiast ben, maar smaken verschillen. Of zijn mosselen toch wel lekker? Ik heb twee jaar geleden voor het eerst mosselen gegeten in Spanje en toen dacht ik: Hmmmm dit lust ik wel!
Afgelopen zomer heb ik ook regelmatig genoten van mosselen. Tijd om het zelfs eens te gaan maken. Wat receptjes op internet bekeken en eigenlijk is het best simpel. Goed desembrood erbij gekocht en we genieten met volle teugen van zo’n Spaanse variant. Wie weet ga ik nog eens experimenteren met mosselen. Op Thaise wijze schijnen ze ook erg lekker te zijn. Maar voor nu deel ik graag een recept hoe je op Spaanse wijze mosselen kunt bereiden!
Hoe maak je mosselen in Spaanse stijl?
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kilo mosselen
- 2 tenen knoflook
- 1 grote of 2 kleine uien
- 1 of 2 rode pepers
- 2 blikken tomatenblokjes
- bosje peterselie
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
Snij de knoflook en ui klein. Spoel de mosselen af en laat ze goed uitlekken. Fruit de ui en knoflook in een mosselpan, grote juspan of zoals ik heb een ovenschotel die op het fornuis kan. Voeg de tomaten toe en laat het zo’n 10 minuutjes pruttelen. Dan kan de smaak er even goed in trekken.
Doe de mosselen erbij en hussel het een aantal keer lekker om. Zodat de saus bij alle mosselen kan komen. De mosselen zijn klaar als de meeste open gesprongen zijn. Bij ons duurde dat een kwartiertje. Snij ondertussen de peterselie fijn en strooi dat er over als de mosselen gaar zijn.
Eet smakelijk!
Weet je hoe gezond mosselen zijn?
Mosselen zijn over het algemeen een gezonde voedingskeuze, omdat ze rijk zijn aan voedingsstoffen. Bovendien bevatten ze weinig calorieën. Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van mosselen:
1. Eiwitten: Mosselen zijn een uitstekende bron van eiwitten, wat essentieel is voor de opbouw en reparatie van weefsels in het lichaam.
2. Vitamines en mineralen: Mosselen bevatten verschillende essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine B12, selenium, zink, ijzer en jodium. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een gezond immuunsysteem, metabolisme en algemene gezondheid.
3. Omega-3 vetzuren: Mosselen bevatten ook omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
Het kan wel uitmaken hoe je mosselen bereid. Gekookte of gestoomde mosselen zonder toegevoegde vetten en sauzen zijn een gezonde optie. Frituren of het toevoegen van calorierijke sauzen kan de voedingswaarde veranderen.
Ken je trouwens ook de groenlipmossel en de vele gezondheidsvoordelen?
Je kunt hier meer lezen over de groenlipmossel.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter