Heb je wel eens gehoord van groenlipmossel? Deze bijzondere mosselsoort is heel gezond: het bevat tal van eiwitten en specifieke omega 3-vetzuren. Deze mosselsoort leeft in Nieuw-Zeeland en kent een aantal goede gezondheidsvoordelen. Je hoeft daarvoor niet de mosselen zelf te eten. De supplementen met groenlipmossel komen we steeds vaker tegen als natuurlijk medicijn.
Wat zijn de belangrijkste gezondheidsvoordelen van groenlipmossel en hoe gemakkelijk kun je groenlipmossel kopen? Hier lees je alles wat je moet weten over dit superfood en hoe jij hiermee een gezondere levensstijl bereikt!
Wat is groenlipmossel?
Groenlipmossel een mosselsoort die dus van oorsprong uit Nieuw-Zeeland komt. De mossel leeft in Marlborough Sounds: een natuurgebied waar de omstandigheden ideaal zijn. Door de unieke en zuivere leefomstandigheden bevat de groenlipmossel zeer unieke voedingsstoffen, waaronder eiwitten, omega 3-vetzuren, furaan vetzuren en diverse vitaminen. De groenlipmossel dankt de bijzondere eigenschappen echt aan de omgeving waar het leeft. Dit is niet na te bootsen op een andere plek.
Bij het creëren van capsules (supplementen) zijn deze voedingsstoffen intact gebleven, waardoor iedereen makkelijk kan profiteren van de gezonde effecten van deze mosselsoort. Met het nemen van twee capsules per dag profiteer je al van de belangrijkste gezondheidsvoordelen.
Groenlipmossel supplementen kopen
Je kunt in supplementvorm groenlipmossel in de meest zuivere vorm aanschaffen. Op deze manier profiteer je van de optimale gezondheidsvoordelen. De capsules van De Kurkumaspecialist bevatten een hoog concentraat van groenlipmossel met gecontroleerde bio-activiteit. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je kiest voor pure groenlipmossel waarmee je absolute topkwaliteit ervaart. Het is niet alleen mogelijk om capsules aan te schaffen, maar ook tabletten of groenlipmossel in vloeibare vorm.
Wat zijn de gezondheidsvoordelen van groenlipmossel supplementen?
Natuurlijk ben je benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van groenlipmossel. Waarom komen we het steeds vaker tegen als natuurlijk medicijn? Hieronder lees je de grootste voordelen op een rij.
1 Groenlipmossel werkt ontstekingsremmend
De werking van groenlipmossel is bijzonder. Door de unieke bestanddelen is het met deze superfood mogelijk om ontstekingen te remmen. Dit natuurlijke supplement kan met name interessant zijn voor mensen met reuma (artritis en artrose (bron)) en fibromyalgie (indien er ook sprake is van ontstekingen). Niet alleen vanwege het ontstekingsremmend effect, maar ook vanwege punt 2. Let op, er moet nog wel meer onderzoek gedaan worden naar het ontstekingsremmend effect bij mensen met o.a. reuma voor er overtuigend bewijs is.
2 Groenlipmossel is een natuurlijke pijnstiller
Op zoek naar remedies tegen mijn schouderpijn, blijkt dat groenlipmossel ook ingezet kan worden als een natuurlijke pijnstiller. Uit onderzoek bij dieren blijkt dat de eerste weken groenlipmosselsupplementen zelfs beter werkt dan naproxen. Na enkele weken wordt het pijnstillend effect wat minder. Op den duur lijkt groenlipmossel juist veiliger (minder bijwerkingen) en meer genezend te werken bij bijvoorbeeld artritis dan traditionele pijnstillers. Naast het pijnstillend effect zorgt dit supplement ervoor dat je minder stijfheid ervaart (bron).
3 Groenlipmossel is rijk aan antioxidanten
Een ander gezondheidsvoordeel van groenlipmossel is dat het zeer rijk is aan antioxidanten. Jouw lichaam wordt dagelijks aangevallen door zogenaamde vrije radicalen, welke lichaamscellen en weefsel beschadigen. Hierdoor kan vroegtijdige veroudering optreden. De antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen waardoor jouw lichaam ook minder snel te maken krijgt met vroegtijdige veroudering (bron).
4 Groenlipmossel stimuleert de aanmaak van collageen
Groenlipmossel bevat onder andere glucosamine en glycosaminoglycanen. Dit zijn natuurlijke bronnen die bijdragen aan de ondersteuning van collageenrijke weefsels in het lichaam. Denk hierbij aan kraakbeen, bindweefsel en tussenwervelschijven.
5 Goed voor hart en brein
Deze krachtige mosselsoort draagt bij aan een goede hart- en hersenfunctie en is daarnaast voorzien van verschillende belangrijke vitamines en mineralen. Je lichaam wordt daarnaast ondersteund door belangrijke vetzuren die het lichaam zelf niet of nauwelijks kan aanmaken. Je bent hierin afhankelijk van onder andere groenlipmossel die vetzuren EPA en DHA bevat. Deze vetzuren ondersteunen de normale werking van je hart en zorgen voor een goede werking van je hersenen.
6 Groenlipmossel bij astma
Door het ontstekingsremmende effect blijkt groenlipmossel ook goed te werken bij mensen met astma. De luchtwegontsteking en astmasymptomen nemen af na een behandeling met groenlipmosselsupplementen (bron).
7 Groenlipmossel ondersteunt de vetstofwisseling
Uit onderzoek bij knaagdieren blijkt dat bij de dieren een aantoonbaar gewichtsafname is bij inname van groenlipmosselolie. Ondanks dat zij verder hetzelfde bleven eten (bron).
Goed om te weten!
Uiteraard zijn de Zeeuwse mosselen verwant aan deze mosselsoort, maar ze bevatten bijvoorbeeld niet het ontstekingsremmend effect. Echter, ben je allergisch voor Zeeuwse mosselen, dan moet je ook voorzichtig zijn met supplementen van de groenlipmossel. De kans is namelijk groot dat je hier ook allergisch op reageert.
Gebruik je medicijnen, zoals bloedverdunners? Overleg dan eerst met je apotheek of het veilig is om deze supplementen te gebruiken. In enkele gevallen kunnen bepaalde supplementen een versterkend of verzwakkend effect hebben op reguliere medicijnen.
Wil jij groenlipmossel kopen? Dat kan heel gemakkelijk en snel online. Het wordt aangeraden om je aankoop te doen bij een specialist, zodat je zeker weet dat je kiest voor groenlipmossel in de meest zuivere vorm. Pure groenlipmossel bevat de meeste en beste stoffen voor het lichaam en brengen de grootste gezondheidsvoordelen met zich mee!
Lees ook:
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Laat een reactie achter