• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Supplementen
    • Natuurlijke slaapmiddelen
    • Natuurlijke fatburners
    • Greenjuices
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Hoe maak je zelf gnocchi?

Hoe maak je zelf gnocchi?

Gepubliceerd op: 8 september 2023 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Hoe maak je zelf gnocchi? En hoe eet je het met een lekkere truffelsaus…?

Gnocchi zelf maken, geeft zoveel voldoening. Het smaakt zoveel lekkerder als je het zelf maakt. Dat wist ik al, maar toch had ik nog nooit zelf gnocchi gemaakt. Dat leek me toch heel ingewikkeld. In het verleden heb ik wel eens zelf pasta gemaakt en dan was het werk vooral de keuken weer schoonmaken. Nou dat, was gelukkig in dit geval een stuk minder. Het werd wel een beetje een rommeltje, want aardappel en bloem is en blijft zetmeel dat stuift en/of plakt.

Ik vond het heel leuk om zelf gnocchi te maken en het was werkelijk zo veel lekkerder dan als ik de verse van de AH eet. Het grootste compliment, waardoor ik het zeker nog eens ga maken, is dat man- en dochterlief het ook veel lekkerder vinden. Nou, dat is toch echt genieten!

Oké, gnocchi is een maaltijd met relatief weinig groente en veel zetmeel, maar als je er een frisse groene salade naast eet of zoals wij deden,  gegratineerde bloemkool als voorafje, is het echt verantwoord. Ik kies voor een groentegerecht als voorgerecht, omdat het beter is voor het voorkomen van de bloedsuikerpiek. Meer hierover lees je in ons blog over de tips van de glucosegoddess.

Hoe maak je zelf gnocchi?

Hoe maak je zelf gnocchi?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 175 gram bloem (ik gebruik bloem van een ambachtelijke molen of biologisch)
  • 1 eierdooier

Bereidingswijze: 

Kook de aardappelen beetgaar en zet ze na het afgieten nog even terug op het fornuis. Laat ze zo’n 10 minuten drogen. Pureer de aardappels vervolgens en voeg de bloem en eierdooier toe.

Kneed het tot een goed egaal deeg. Maak lange ‘worsten’ van het deeg en leg dit op een bakpapier of een bord met een beetje bloem. Snij de worsten in gelijke blokjes en druk deze plat met een vork. Mijn ervaring is dat de vork op een gegeven moment te plakkerig wordt. Daarvoor heb ik een bakje met water staan, zodat de vork z’n werk weer kan doen.

Vervolgens kun je ze koken of zoals ik het liefst doe bakken in olie.

Dit keer heb ik ze gebakken in truffelolie, want ik heb er een truffel saus bij gemaakt. Hieronder lees je hoe.


Hoe maak je een truffelsaus?

Ingrediënten voor truffelsaus:

  • bakje witte of kastanje champignons
  • olie om in te bakken (liefst truffelolie)
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • eierlepel truffeltapenade
  • 50 ml. kookroom

Bereidingswijze truffelsaus:

Snij de ui in blokjes, pers de knoflook uit en snij de champignons in plakjes. Verwarm de olie in een koekenpan met iets hogere rand. Fruit de ui en knoflook en vervolgens voeg je de champignons erbij.

Bak het geheel tot de champignons lekker zacht zijn. Daarna voeg je de truffeltapenade en kookroom toe (iets meer room mag ook). Laat het geheel nog 10 minuutjes pruttelen.


Je kunt de truffelsaus nu gebruiken op de gnocchi. Maak het geheel af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hoe maak je een gezonde gnocchi met lekkere pestosaus?
    Hoe maak je een gezonde gnocchi met lekkere pestosaus?
  • Snelle Gezonde Maaltijd met Gnocchi
    Snelle Gezonde Maaltijd met Gnocchi
  • Hoe gezond is gnocchi?
    Hoe gezond is gnocchi?
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Recept voor een gezonde soep met kokosmelk - 24 september 2023
  • Gegrilde bloemkool als voorgerecht - 14 september 2023
  • Hoe maak je zelf gnocchi? - 8 september 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: aardappel, Italiaans

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze wekelijkse update en ontvang als extraatje gratis 4 wandelbingokaarten.

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Quarterlife Crisis: Keuzestress bij jongvolwassenen
  • 5 x gezonde alternatieve ingrediënten voor het bakken
  • Recept voor een gezonde soep met kokosmelk
  • Hoe gezond zijn augurken?
  • Hoe gezond is fietsen met trapondersteuning?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven