Kant-en-klare bladerdeeg is vaak erg vet. Dat is jammer, aangezien je zoveel lekkere gerechten kan maken met bladerdeeg! (zie bijvoorbeeld deze hartige taart met spinazie, geitenkaas en paprika).
Dus waarom maak je niet gewoon je eigen bladerdeeg? Een stuk gezonder! Hieronder vind je mijn recept voor het zelf maken van bladerdeeg.
Ingrediënten;
- 250 g bio tarwebloem
- 1 dl lauw water
- 1 ei
- 1,5 lepel olie (koolzaadolie)
Bereiding;
Zeef de bloem boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en hier giet je het water, het ei en de olie in. Je mengt het geheel heel voorzichtig door elkaar. Leg het kleverige deeg op een schoon aanrecht en je kneed het nu goed door tot het niet meer plakt en het mooi glad is.
Dan bestrooi je een bordje met wat bloem, je smeert het deeg in met een beetje olie en laat het op het bordje een half uur rusten op kamer temperatuur.
Nu kun je het bladerdeeg gaan gebruiken!
—
Dit is weer een recept van onze gastblogger Annemiek Eekelder. Zij heeft ook een eigen facebookpagina met veel gezonde en lekkere recepten.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Emma zegt
hallo hoeveel kolydraten en vetten zitten in het bladen deeg?
Jenny zegt
Je kunt uitgaan van ongeveer 23 gram vet en 37 gram koolhydraten per 100 gram bladerdeeg.
Shannon zegt
Kun je de bloem door meel vervangen?
Lynn zegt
Ik wil kleine taartjes maken zo cupcake formaat, hoeveel zou ik er hiermee kunnen maken ?
Marjolein zegt
Kan je ipv tarwebloem ook boekweitmeel of een andere glutenvrije meel gebruiken?
Vanessa zegt
Hi Marjolein
ik heb het zelf niet geprobeerd en zal het aan Annemiek vragen. Maar volgens mij is het een kwestie van proberen 😉
Tinneke zegt
Hoi,
Is dit bladerdeeg ook geschikt voor worstenbroodjes te maken?
Grtj
Tinneke
Annemiek zegt
Hay Marjolein,
Ja dat gaat, ik doe het ook wel eens met ander deeg! Gewoon even proberen wat jij het prettigst vind om mee te werken
Lesley zegt
Voor hoeveel gram bladerdeeg is dit?
Dj zegt
Hoi.
Kun je het deeg ook invriezen?
Annemiek zegt
Hay Dj,
Ik heb het deeg zelf nog nooit ingevroren, dit zou je even moeten uit testen!
Esther zegt
Hoi hoeveel calorieën bevat het deeg?
Annemiek zegt
Hay Ester,
250 g van het bladerdeeg bevat 865 kcal.
1 portie ongeveer 45 g is 170 kcal.
Liefs,
Annemiek
jolande zegt
Wil nogvgezonder gaan leven, dit is de mogelijkheid om samen recepten tedelen!
tr