• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Hartige taart met verse spinazie

Hartige taart met verse spinazie

Laatste update: 25 augustus 2015 - Door Vanessa | Leestijd ca. 1 minuut

Een heerlijke hartige taart vol verse ingrediënten. De smaak is heerlijk zacht in combinatie met de kenmerkende smaak van spinazie. Ook erg kindvriendelijk..

hartige-taart-verse-spinazieIngrediënten voor 4 personen

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram salami
  • 1 bolletje mozzarella
  • 600 gram verse spinazie
  • 8 zongedroogde tomaatjes (in olie)
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eetlepel olijfolie

Extra benodigdheden: taartvorm (springvorm is niet handig, doordat het ei er doorheen kan lopen).

Bereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de taartvorm en verdeel de plakjes salami hierover. Snij de verse spinazie indien nodig iets kleiner. Snij de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snij de mozzarella in kleine blokjes. Hussel de spinazie, tomaatjes en mozzarella door elkaar. Verdeel dit over de bodem.

Meng de eieren en kaas door elkaar. Verdeel de eieren over de taart. Zet de taart ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt zien dat de taart klaar is op het moment dat de kaas lekker gesmolten is en de bladerdeeg mooi bruin.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hartige taart met doperwtjes en zalm
    Hartige taart met doperwtjes en zalm
  • Plaattaart met spinazie en feta
    Plaattaart met spinazie en feta
  • Bladerdeeghapje met chorizo
    Bladerdeeghapje met chorizo
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
  • Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
  • Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022

Lees Interacties

Reacties

  1. Reina zegt

    9 november 2014 om 13:10

    Een heerlijk recept, moest wel een beetje proppen met de spinazie 🙂 maar dan had je ook wat. Voor herhaling vatbaar.
    Heb wel een springvorm gebruikt, maar om het lekken tegen te gaan heb ik eerst bakpapier op de bodem gelegd, vervolgens de rand er omheen geklemd.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!
  • Wat is het verschil tussen stress en vermoeidheid?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven