Zelf vind ik hartige taart erg makkelijk om te maken en een goede manier om veel groente te eten. De bodem is misschien niet even gezond, maar de ingrediënten wel.
We kregen namelijk weer een makkelijke bodem in de Foodybox om te testen. De kant-en-klare bodems van Tante Fanny, erg lekker! De taart (quiche) bodems zijn rond, dus makkelijk te gebruiken. Ook is het deeg lactosevrij, bevat geen smaak- en kleurstoffen, bevat geen geharde vetten en geen conserveringsmiddelen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 verse bladerdeeg-taartbodem van Tante Fanny
- 400 gram uitgelekte diepvries spinazie
- 1 rode paprika
- 300 gram zachte geitenkaas
- 2 eieren
Bereiding
Leg de taartbodem van in een ovenschaal of op een bakblik. Het makkelijke van dit deeg is, dat het al voorzien is van bakpapier, dus dat rol je in een keer af.
Meng de eieren door de spinazie. zorg er wel voor dat de spinazie goed uitgelekt is. Anders wordt de taart te nat.
Snij de paprika in repen en brokkel de geitenkaas.
Zet het geheel 50 minuten in de oven op 180 graden en je hebt een heerlijke hartige taart.
Bekijk op de website van Tante Fanny, waar je het deeg kunt kopen. Of kies een andere verse bodem.
We hebben nog meer recepten voor hartige taarten op onze website staan. Ook handig om bijvoorbeeld op zondagochtend te maken en bij etenstijd alleen maar op te warmen :-))
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Vanessa zegt
Dank voor je lekkere tip! Ik vind het smaakvol genoeg door de zoute feta, maar ga zeker eens proberen met paprika en sambal!
Jacomien Glasbergen zegt
Plaattaart met spinazie en fêta. Daar doe ik ook een paprika bij. en…. peper, zout en wat sambal.
Anders is ie heel flauw.
Lekker en heel makkelijk recept voor een heerlijk deel van het diner.