Deze vegetarische stamppot is ideaal op dagen dat er veel gesport wordt bij ons thuis en we op verschillende momenten eten. Ik maak deze stamppot al eerder op de dag, of een dag daarvoor. Daarna is het makkelijk kiezen wanneer je het eet: voor of na de training, of direct na een lange werkdag. Je kunt de spinazie stamppot even opwarmen in de pan en je kunt daarna snel genieten van een lekkere maaltijd.
Dit recept voor een andijvie stamppot met halloumi is een variant op de bekende andijviestamppot. Om heel eerlijk te zijn, mijn dochter ‘miste’ de spekjes wel. Ze is gek op aardappelen en stamppotjes, maar dan liever niet zo…. 😉 Wij vonden het echter heerlijk!
Bij deze stamppot gebruik ik halloumi. Deze kaassoort uit Cyprus zie je steeds vaker in recepten. Echt een aanrader!
Hoe maak je deze spinazie stamppot met halloumi?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1,2 kilo aardappelen
- 900 gram spinazie
- 2 eetl. mosterd
- boter om de puree te maken
- scheutje melk
- 2 tenen knoflook
- 1 witte ui
- 2 blokjes halloumi kaas
- 4 handjes walnoten
- olie om in te bakken
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Als dit gaar is, kun je ze afgieten en even laten staan. Voeg een klont boter toe en een scheut melk. Pureer het samen met de mosterd tot een mooie puree.
Fruit het uitje en de knoflook in een grote wok. Als deze lichtbruin zijn, kun je de spinazie toevoegen en het geheel laten slinken. Als het genoeg geslonken is, dan kun je de puree erbij doen. Meng alles goed door.
Snij de halloumi in plakjes. In een andere koekenpan kun je de halloumi in een beetje olie bakken. Het is vrij snel klaar, als de kaas aan beide kanten lekker bruin is. Als je de kaas uit de pan gehaald hebt, kun je de walnoten nog even roosteren. Dat maakt het net iets lekkerder.
Maak de borden op door de stamppot eerst op het bord te doen, vervolgens de kaas en walnoten.
Eet smakelijk!
PS1. Sommige mensen vragen zich misschien af of je spinazie wel opnieuw mag opwarmen. Ja dat mag, zie hier het advies van het Voedingscentrum.
PS2. Heb je vragen over dit recept? Stel ze gerust hieronder!
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Gezond lunchrecept: Zoete Groenten met Feta en Ei - 5 december 2023
- Recept vegetarische gevulde courgette - 28 november 2023
- Lekker recept voor mosselen op z’n Spaans - 17 november 2023
Laat een reactie achter