Omdat je toch altijd wel genoeg groenten wilt eten, maar je niet altijd moeite wilt doen om uren achter je pannen te staan, heb ik een ideale uitkomst voor je! Oké niet overdrijven Emily, je moet helaas toch nog wat zelf doen, maar als je eenmaal alles hebt gesneden, dan laat je lekker de oven het werk voor je doen.
Ik ben dol op gerechten uit de oven. Je kunt er de lekkerste gerechten meemaken, zonder al teveel moeite. Wat wil je nog meer dan dat? Dit ovengerecht is met zalm, een gezonde vissoort vol met goede voedingsstoffen.
Hieronder deel ik mijn recept voor een ovenschotel met zalm, champignons, courgette en aardappels.
Hoe maak je een ovenschotel met zalm, aardappels, champignons en courgette?
Benodigdheden 4 personen:
- 500 gram champignons
- 4 mootjes zalm
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- ongeveer 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (of krieltjes)
- 2 teentjes knoflook of kies voor knoflookpoeder
- kerriepoeder
- ketjap
- olijfolie
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een ovenschaal en smeer deze in met olijfolie. Doe hierin de voorgekookte aardappels. Neem daarna de champignons en snijd deze in partjes van ongeveer 1 cm dik. Als je tevreden bent met de dikte, gooi de partjes dan in de ovenschaal. Neem daarna de twee paprika’s en snijd deze ook in kleine stukjes. Doe dit door eerst de top van de paprika te halen en deze daarna in repen te snijden. Snijd daarna de courgette in plakjes en doe deze ook in de ovenschaal.
Meng dit met de geperste knoflook (of knoflookpoeder), de kerriepoeder en ketjap. Voeg daarna de in stukken gesneden zalm toe. Zet de ovenschotel in de oven. Bak het geheel af in ongeveer 30 tot 40 minuten.
Natuurlijk kan je altijd variëren met welke soort groente dan ook, waardoor het altijd net wat anders smaakt.
Tip: maak nog een salade met komkommer, tomaat en fetakaas voor erbij.
Ik zou zeggen: Bon Appétit!
Zie ook dit recept voor een spinaziepannenkoek met zalm.
Laatste berichten van Emily Faber (toon alles)
- Geluk is beseffen dat je niet altijd gelukkig kunt zijn - 1 oktober 2024
- Je authentieke “zelf” leren kennen | 10 tips! - 26 augustus 2024
- De gezondheidsvoordelen van aardig zijn - 4 juli 2024
Laat een reactie achter