Mijn gerechten zijn allemaal vegetarisch en de meeste zijn helemaal plantaardig en dus veganistisch. Ik ben al in 60 landen geweest en haal veel inspiratie voor mijn gerechten uit het reizen. Zo ontdekte ik falafel in Israël en merkte hoe ze in Azië de rijst vaak nog even meebakken. Dat bracht mij op het idee voor……. lees verder
Diner
Snelle soep van wortel & pastinaak
Soms heb je wat groente gekocht en ben je ze ‘vergeten’ en liggen ze in de koelkast. Zo had ik deze week wortel en pastinaak liggen. Dus ik ben aan de slag gegaan met een heerlijk creatief soepje. Snel natuurlijk, want we gaan wel sporten en hebben niet veel tijd! Hieronder lees je hoe je……. lees verder
Courgettetaart maken met 4 ingrediënten
Dit heerlijke recept heb ik uit het boek Nog eenvoudiger 4 ingrediënten van Pascale Naessens. Ik was meteen enthousiast en het ziet er in het boek ook heerlijk uit. Ik was benieuwd of ik dit ook zo kon maken. Bovendien is het een heel gezond recept met pure ingrediënten. Daar houd ik van 🙂 En,……. lees verder
Risotto met tuinertwen
Een heerlijk en snel recept voor risotto met tuinerwten. Italiaanse rijst met een Nederlands tintje! Ik ben er dol op. Ik gebruikte ook uitgebakken spek, maar in plaats van spekjes kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld gebakken champignons of gedroogde tomaten. Ingrediënten: 450 gram diepvries tuinerwten 300 gram risotto pakje uitgebakken spekjes 2 tenen knoflook……. lees verder
Zomerse salade met tuinerwten en gebakken aardappel
Er is een nieuw kookboek van Vegalicious uit en dat ging ik gelijk uitproberen. Er staan allerlei aparte recepten in het boek, 100% vegetarisch natuurlijk! Het recept dat ik gemaakt heb, is een zomerse salade. Al is het een recept dat je ook in andere jaargetijden kunt eten. Alleen liep ik er nu tegen aan……. lees verder
Groente met dikke saus van bloemkoolpuree uit de challenge van Pascale Naessens
Gisteren zijn 19.000 mensen gestart aan de Puur & Lichter Challenge van Pascale Naessens, bekend van haar boek Puur & Fit. Zie de review van Jenny. We mochten een recept uit de challenge met je delen. Reken maar dat ik ‘m van de week ga uitproberen. Het ziet er toch super uit. Onder het recept……. lees verder
Heerlijk Dal (curry) recept uit het Ayurvedische kookboek van Jasmine Hemsley
Sinds ik dal ontdekt heb, ben ik er steeds meer aan het proberen. Dal wordt ook wel geschreven als dahl of daal. Je spreekt het in ieder geval uit als daal. Het is eigenlijk een pap van peulvruchten met heerlijke kruiden. Vaak curry! Ik deel dit heerlijke recept graag met jullie. De basis komt uit……. lees verder
Rumpsteak of biefstuk van de barbecue
Vorige week kreeg ik een super mooi stukje vlees van LeJean in de Foodybox, om precies te zijn eenn Black Angus Graan gevoerde Rumpsteak. Verder zaten er ook oranje paprika’s in de box. Daar kan ik wel iets mee combineren dacht ik. Met dit mooie weer eten wij meestal van de barbecue. We hebben een gasbarbecue……. lees verder
Gazpacho met tomaat en aardbeien, recept met bloemen!
Groenten en bloemen die in je tuin kunt laten groeien en daarna kunt eten! Mooiwatplantendoen.nl hoopt dat wij allemaal nog meer uit eigen tuin eten en wil daarom graag dit recept met jullie delen. Dit recept voor een heerlijke gazpacho met bloemen is bedacht door Jonathan Karpathios. Hij is groentekoning en chefkok. Ingrediënten gazpacho Dit……. lees verder
Groentelasagne met mascarpone
Lasagne is heel makkelijk te maken met veel groente. Dit is echt een heerlijke romige variant, doordat er naast mozzarella ook mascarpone in verwerkt is. Je kunt de lasagnebladen weglaten voor een glutenvrije / koolhydraatarme variant. Ingrediënten voor ca. 4 personen: 1 ui, gesnipperd 1 teen knoflook, geperst of in stukjes 2 blikken tomatenblokjes 1……. lees verder
Recept Perensalade
In de zomer is het heerlijk om een lekkere perensalade te maken. Niet alleen bij het avondeten, ook als lunch is dit heerlijk! Peren zijn bovendien erg gezond en gecombineerd met bladspinazie maak je echt een supergezonde maaltijd. Je kunt het als bijgerecht maken, maar ook als maaltijdsalade. Gebruik dan nog wat meer peer. Ingrediënten:……. lees verder
Pasta met paddestoelen en room
In de Foodybox zaten twee dozen met bijzondere paddestoelen va Funghi Funghi: mai take/eikhaas en koraalzwam. Ik had er nog nooit van gehoord. Leuk om mee te experimenteren. Ik ging voor een eenvoudige pasta, maar wel extra lekker. Mocht je niet aan deze bijzondere paddenstoelen, ga dan in ieder geval het avontuur aan en probeer……. lees verder
Zoete, snelle tomatensalade met hüttenkäse
Vorige week kreeg ik een nieuwe Foodybox. Dat is een doos met allerlei ingrediënten waar ik lekker creatief mee aan de slag kan gaan. In dit artikel werk ik de tomatensalade uit, die ik gemaakt heb met hele kleine Tommies. Dat zijn nog zoetere snoeptomaatjes 😉 Ingrediënten Bakje Tommies snoeptomaatjes* Bakje hüttenkäse van Arla* 6-7……. lees verder
Hartige taart met bloemkool
Ik had een bloemkool over en geen zin in ‘bloemkool met een papje’. Wat zal ik daar eens mee doen. Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver ben ik aan de slag gegaan met een bloemkooltaart! Ingrediënten 1 flinke bloemkool, beetgaar gekookt 2 rode uien (1 in snippers, 1 in ringen) 2 tenen knoflook geperst……. lees verder
Slanke kip mango salade van Jasper Alblas
Nog een heerlijk recept dat we mochten delen van Jasper Alblas op onze site! Een kip mango salade. Het is een diner recept, maar denk dat het in iets kleinere hoeveelheid ook prima als lunch gegeten kan worden. Door het hoge eiwitgehalte in kip helpt deze salade je insulineniveau stabiel te houden en zo gemakkelijker……. lees verder
Zalm met courgette-pasta
Courgette-pasta of courgetini is echt een heerlijke koolhydraatarme maaltijd. We genieten hier regelmatig van. Wij merken dat we echt veel meer energie hebben als we weinig tot geen koolhydraten eten. En een moot zalm is heel goed voor onze hersenen! Dit zijn de goede gezonde vetten… Ingrediënten voor 4 personen 4 zalmmoten (liefst met huid)……. lees verder
Groente-lasagne met blauwe kaas
Lasagne is zo’n ideaal gerecht! Je kunt het van te voren klaar maken en in de oven zetten als je eigenlijk geen tijd/zin hebt om er bij te zijn. Dit is een heerlijk koolhydraatarm recept voor een groente-lasagne met blauwe kaas door het gerecht heen. De bovenkant is heerlijk krokant met de ‘gewone’ of pecorino……. lees verder
Heerlijke vegan broccolipuree
Je kunt op veel verschillende manieren groente eten. Om eens te variëren is een groentepuree ook erg lekker. Dit is een recept waarbij de basis gemaakt is van broccoli. Het resultaat is een heerlijke vegan broccolipuree. Je kunt er eindeloos mee combineren. Denk dan ook eens aan pastinaak, doperwten, wortels of bloemkool. Ook lekker met……. lees verder
Macaroni met palmkool
Een lekker, gezond en makkelijk vegan recept, macaroni met palmkool, champignons, uien en broccoli! In dit recept wordt gebruik gemaakt van glutenvrije mais macaroni. Je kunt natuurlijk ook je eigen gezonde variant pasta kiezen. Bijvoorbeeld volkoren penne. Het hoeft zeker niet per se macaroni te zijn. Palmkool is een ‘vergeten’ groente, oorspronkelijk afkomstig uit Italië. Je……. lees verder
Dopertwensoep met garnalen
Vandaag, 10 februari is het Wereldbonendag! Dus laten we deze zaterdag eens iets lekkers maken met bonen! Bonen zijn namelijk ontzettend gezond en een goede bron voor eiwitten. Hieronder vind je het recept voor een romige doperwtensoep met Hollandse garnalen. Een heerlijke maaltijd op deze koude winterdag. Wil je iets anders maken met bonen? Download……. lees verder
Een simpel licht gerecht met kip en prei
Dit is echt een heel eenvoudig recept voor kippengehakt met prei. Heerlijk gekruid! De kruiden zijn wel essentieel voor de goede smaak. Ingrediënten per persoon 100 gr. kippengehakt 200 gr. prei 20 gr. courgette 20 gr. ui fijngesneden 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst 1 eetlepel sojasaus 1 theelepel Jonnie Boer kruiden, picadillo Bereiding Kippengehakt……. lees verder
Geroosterde broccoli uit de airfryer, vegan recept
Broccoli is heel lekker om geroosterd te eten. Dat kun je doen in de oven, maar in de Airfyer gaat het nog veel sneller! Geroosterde broccoli kun je prima eten als groenten tijdens de hoofdmaaltijd, bijvoorbeeld met gebakken zalm. Ook is het heerlijk als tussendoortje, want het hapt heerlijk weg. Bovendien is broccoli erg gezond,……. lees verder
Aubergines uit de oven met pecannoten.
Kees van eetmeerplantaardig.nl heeft een tip gegeven voor een leuk recept! Heerlijk aubergines uit de oven. Het is geen ingewikkeld recept. Je hebt alleen wel de tijd nodig, want de aubergines moeten wel een tijdje in de oven staan. Aubergines zijn altijd lekker, toch? Ingrediënten 2 aubergines 2 perssinaasappels 70 gram gezouten pecannoten 3 el……. lees verder
Koolhydraatarme club sandwich
Wil je de koolhydraten even achterwege laten, bekijk dan dit recept voor lowcarb clubsandwich! Het is echt heel simpel. Bak kleine pannenkoekjes van boekweit of een ander koolhydraatarm meel. In een flinke koekenpan kun je 3 pannenkoekjes bakken. Dat heb je per persoon nodig. Ik gebruikte ongeveer de volgende hoeveelheden: Ingrediënten per persoon 50 gram……. lees verder
Volkoren wrap met spinazie en mango
Onze blogger Kees heeft een aantal heerlijke recepten uitgewerkt, die we hier met je mogen delen. Wij gaan ze zeker uitproberen! Dit keer een heerlijke wrap met spinazie en mango. Lekker als lunch of diner (als je een kleine eter bent). Of je maakt hiernaast een paar andere wraps voor de variatie. We hebben nog……. lees verder