Een heerlijk recept voor een maaltijdsoep passend bij vele diëten en voedingswijzen, zoals de Voedselzandloper, glutenvrij en suikervrij.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kippendijen (filets)
- 400 ml. kokosmelk
- 2 stengels Sereh
- 1 rode peper
- 3 cm gemberwortel
- 750 ml water
- 4 tomaten
- 400 gram verse spinazie
Bereiding
Plet de stengels Sereh, snij de rode peper en gemberwortel in kleine plakjes. Verwijder eerst de zaadjes uit de rode peper.
Breng de kokosmelk, sereh, rode peper, gemberwortel aan de kook en laat het 2-3 minuten koken. Doe vervolgens het water, de kip en tomaten in de pan. De kip en tomaten in kleine blokjes/plakjes.
Laat het geheel zo’n 20 minuten koken. Als de kip gaar is, kun je de spinazie toevoegen.
Tip: vervang de spinazie door koriander en eet er naanbrood bij.