Een heerlijk en gezond recept voor een maaltijdsoep passend bij vele diëten en voedingswijzen, zoals glutenvrij en suikervrij. Deze Thaise kippensoep bevat veel goede voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid.
Hoe maak je deze lekkere en gezonde Thaise kippensoep?
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kippendijen (filets)
- 400 ml. kokosmelk
- 2 stengels Sereh (of gebruik als alternatief geraspte citroenschil)
- 1 rode peper
- 3 cm gemberwortel
- 750 ml water
- 4 tomaten
- 400 gram verse spinazie
Bereidingswijze Thaise kippensoep:
Plet de stengels Sereh, snijd de rode peper en gemberwortel in kleine plakjes. Verwijder eerst de zaadjes uit de rode peper.
Breng de kokosmelk, sereh, rode peper, gemberwortel aan de kook en laat het 2-3 minuten koken. Doe vervolgens het water, de kip en tomaten in de pan. De kip en tomaten in kleine blokjes/plakjes.
Laat het geheel zo’n 20 minuten koken. Als de kip gaar is, kun je de spinazie toevoegen.
Je kunt de soep eten met bijvoorbeeld naanbrood. een salade of een snee volkoren brood. Naanbrood kun je ook zelf maken, zie hier het (glutenvrije) recept voor naanbrood.
Variatietip: vervang de spinazie door koriander.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Goed boek over ademhalingstechnieken - 2 juni 2023
- Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue! - 28 mei 2023
- Recept: Hoe maak je Shakshuka? - 23 mei 2023
Laat een reactie achter