Deze glutenvrije naanbroodjes smaken heerlijk bij de soep, barbecue of als borrelhapje. Ook kinderen zullen deze glutenvrije variant heerlijk vinden. Dit heerlijke recept voor naanbroodjes kregen we van Vera, zij heeft een FB groep waar zij nog meer glutenvrije recepten deelt.
Vera schrijft:
“Toen wij 1,5 jaar geleden na een zoektocht bij de MDL arts te horen kregen dat onze dochter van 4 jaar oud nooit meer gluten zou mogen eten was onze eerste reactie: gluten? Kan je daar zo ziek van worden? Maar dat kan dus zeker wel, als je net als vele andere kinderen en volwassenen lijdt aan coeliakie. Dit is een auto-immuunziekte waarbij je intolerant bent voor gluten.
Strikt glutenvrij eten was het enige medicijn en pure noodzaak. Vooral het eerste jaar heb je er als ouders een nieuwe verplichte hobby bij; namelijk etiketten lezen van alles wat je van plan bent te kopen. Indien het product tarwe, rogge, gerst, spelt, kamut en de meeste soorten haver bevat, dan is het product niet glutenvrij. Wij kwamen er al snel achter dat gluten echt in ontzettend veel producten zit waar je vooraf nooit over hebt nagedacht.”
Om andere ouders te helpen is Vera gestart met een glutenvrije-kidsproof-recepten groep op Facebook. In deze groep vind je nieuwe inspiratie omtrent glutenvrij eten. En uiteraard recepten van Vera zelf, maar ook recepten van andere leden. Handig voor jong en oud die glutenvrij moet eten!
Ingrediënten voor de glutenvrije kleine naanbroodjes
(16 stuks)
- 300 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel
- 300 ml magere kwark
- eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- snufje peper & zout
- theelepel bakpoeder
Hoe maak je deze kleine naanbroodjes klaar?
Kneed het deeg met een mixer met deeghaken goed door. Bestrooi je werkblad met glutenvrije bloem of bakmeel en maak daarna hierop 16 bolletjes met het deeg.
Let op het deeg is enorm plakkerig dus rol ieder balletje goed door de bloem. Op het moment dat je denkt dit wordt helemaal niks zul je toch zien dat het minder plakt en het balletje plat kan rollen met je handen. Probeer ze even groot te maken om discussie te voorkomen
Verwarm een grillpan en doe er 2 eetlepels olijfolie in of basilicum olie.
Zet de pan op laag vuur en bak hierop je broodjes. Ongeveer 7 minuten en tussendoor aantal keren omkeren.
Veel succes! .
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Zijn rijstwafels ongezond? - 2 december 2024
- Tips van Dokter Tamara: zo verbeter je je vitaliteit met echt eten - 27 november 2024
- Is beschuit net zo gezond als brood? - 24 november 2024
Stiga zegt
Gisteravond gegeten. Het was heerlijk!