• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Tussendoortjes   Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip

Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip

Laatste update: 27 januari 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Vorige week heb ik zelf Baba Ganoush gemaakt, of te wel een gegrilde, feestelijke auberginedip! Het is makkelijk te makken, alleen heb je wel even de tijd nodig om je aubergine te grillen. Dat heb ik heel simpel gedaan tijdens het bereiden van een gegrilde aubergine maaltijd 😉

Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 tl. Curry Madras kruiden (ik gebruik de kruiden van Johhny Boer)
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetl. Tahin
  • 3 tenen knoflook
  • handje verse peterselie
  • snufje cayennepeper
  • snuf komijn
  • 2 el. olijfolie

Bereiding

Snij de aubergine in tweeën en maak inkepingen in het vruchtvlees. Mix de Curry Madras en 1 el. olijfolie in een kommetje en smeer de aubergine in met deze kruiden. Zet de aubergine 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. De aubergine is klaar als deze helemaal zacht is.

Lepel het vruchtvlees eruit en doe alles in de keukenmachine of hakmolen. Ik gebruik voor dit soort simpele handelingen de hakmolen. Deze is namelijk veel makkelijker schoon te maken 😉

Deze dip of smeersel is lekker met een stengel bleekselderij, op een plakje komkommer of met een naanbroodje (check het recept van Jenny voor glutenvrije naanbroodjes).

Je kunt dit recept prima vooraf klaar maken! Zodat je gezellig bij de visite kunt zitten en niet in keuken hoeft te staan.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Gevulde aubergine van barbecue of uit de oven
    Gevulde aubergine van barbecue of uit de oven
  • Gegrilde wortel bij de barbecue
    Gegrilde wortel bij de barbecue
  • Hoe maak je een curry met kikkererwten?
    Hoe maak je een curry met kikkererwten?
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring - 30 maart 2023
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi - 28 maart 2023
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond - 22 maart 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: aubergine, baba ganoush, dip, feesteliijk gezond, gezellig, gezelligheid, Gezonde planning, low-carb, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Louis Govaert zegt

    10 december 2018 om 17:33

    Hallo beste Dames,

    Jullie vergeten echt die heerlijke gevulde kalkoen in de oven he?
    Heb een paar vrienden op bezoek voor de Kerst en het wordt dus die kalkoen!
    Hier in Portugal hebben ze van die grote tijgergarnalen…die worden het voorgerecht.

    Het spijt me hoor, maar jullie kunnen mij echt niet bekeren….Het ziet er allemaal mooi uit
    die recepten die je aan biedt….maar als het op eten aankomt, dan wil ik toch wel iets stevigs op mijn bord.

    We zullen met Kerst aan jullie denken en een glas Champagne heffen op jullie gezondheid.

    Vriendelijke groetjes.

    Louis

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      10 december 2018 om 21:11

      Dit was alleen een lekker dipje voor bij de borrel en zeker niet voldoende als hoofdmaaltijd!

      Geniet van de kalkoen…

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Tips uit het boek 101 Essays die je denkwijze zullen veranderen
  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven