• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Tussendoortjes   Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip

Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip

Laatste update: januari 27, 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Vorige week heb ik zelf Baba Ganoush gemaakt, of te wel een gegrilde, feestelijke auberginedip! Het is makkelijk te makken, alleen heb je wel even de tijd nodig om je aubergine te grillen. Dat heb ik heel simpel gedaan tijdens het bereiden van een gegrilde aubergine maaltijd 😉

Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 tl. Curry Madras kruiden (ik gebruik de kruiden van Johhny Boer)
  • 1 cm verse gember
  • 2 eetl. Tahin
  • 3 tenen knoflook
  • handje verse peterselie
  • snufje cayennepeper
  • snuf komijn
  • 2 el. olijfolie

Bereiding

Snij de aubergine in tweeën en maak inkepingen in het vruchtvlees. Mix de Curry Madras en 1 el. olijfolie in een kommetje en smeer de aubergine in met deze kruiden. Zet de aubergine 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. De aubergine is klaar als deze helemaal zacht is.

Lepel het vruchtvlees eruit en doe alles in de keukenmachine of hakmolen. Ik gebruik voor dit soort simpele handelingen de hakmolen. Deze is namelijk veel makkelijker schoon te maken 😉

Deze dip of smeersel is lekker met een stengel bleekselderij, op een plakje komkommer of met een naanbroodje (check het recept van Jenny voor glutenvrije naanbroodjes).

Je kunt dit recept prima vooraf klaar maken! Zodat je gezellig bij de visite kunt zitten en niet in keuken hoeft te staan.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of bijgerecht | Gezond recept
    Feestelijke, gekleurde wortelen als lunch of…
  • Zelfgemaakte koolhydraatarme wraps met gegrilde groente
    Zelfgemaakte koolhydraatarme wraps met gegrilde groente
  • Recept Tijgergarnalen Curry
    Recept Tijgergarnalen Curry

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: aubergine, baba ganoush, dip, feesteliijk gezond, gezellig, gezelligheid, Gezonde planning, low-carb, vegan, vegetarisch

Lees Interacties

Reacties

  1. Louis Govaert zegt

    10 december 2018 om 17:33

    Hallo beste Dames,

    Jullie vergeten echt die heerlijke gevulde kalkoen in de oven he?
    Heb een paar vrienden op bezoek voor de Kerst en het wordt dus die kalkoen!
    Hier in Portugal hebben ze van die grote tijgergarnalen…die worden het voorgerecht.

    Het spijt me hoor, maar jullie kunnen mij echt niet bekeren….Het ziet er allemaal mooi uit
    die recepten die je aan biedt….maar als het op eten aankomt, dan wil ik toch wel iets stevigs op mijn bord.

    We zullen met Kerst aan jullie denken en een glas Champagne heffen op jullie gezondheid.

    Vriendelijke groetjes.

    Louis

    Beantwoorden
    • Vanessa zegt

      10 december 2018 om 21:11

      Dit was alleen een lekker dipje voor bij de borrel en zeker niet voldoende als hoofdmaaltijd!

      Geniet van de kalkoen…

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

`Gratis WandelBingo!

Gratis wandelbingokaarten
Schrijf je in voor onze wekelijkse update en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Recept | Stoofpot Paddenstoelen met Pastinaakpuree
  • Als gezond eten niet meer zo gezond is
  • 7 gezonde behoeftes waarbij thee kan helpen
  • De juiste doelen stellen bij afvallen, heel belangrijk!
  • Nieuwste boek Marjolein Dubbers, verbeter je immuunsysteem

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven