Aubergine van de barbecue, dit is een van onze favoriete recepten!
Aubergine kun je op verschillende manieren marineren. Ik experimenteer daar graag mee. Zo kregen deze keer de aubergines wat meer pit door de mosterd, een zachte smaak van geitenkaas en een lekkere bite met heerlijke nootjes.
Je hebt niet veel meer nodig. Misschien een stukje rood vlees ernaast als je toch de barbecue hebt aangestoken, maar wij barbecueën ook vaak zonder vlees.
Wij eten dan ieder een aubergine op, maar je kunt dit recept natuurlijk ook prima bereiden als bijgerecht.
Lees ook: Hoe gezond zijn aubergines?
Auberginerecept op de BBQ met geitenkaas
Ingrediënten per aubergine:
- 1 aubergine
- ½ eetl. mosterd
- ½ eetl. olijfolie
- 100 gram zachte geitenkaas
- handje geroosterde witte hazelnoten*
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Begin allereerst met het opstoken van de barbecue. Snij de aubergine in twee delen. Je marineert de aubergines met de mosterd en olijfolie. Snufje zout en peper erover en dat is alles.
Als de barbecue lekker op temperatuur is, kun je de gemarineerde aubergines er op leggen. Laat de aubergine zo’n 45 minuten gaar worden op z’n rug. De laatste paar minuten kun je de aubergine nog even omdraaien.
Verdeel daarna pas de geitenkaas en (eventueel geroosterde) hazelnoten er over en serveer het op een bord.
Eet smakelijk!
*PS: In plaats van hazelnoten kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere notensoort, zoals walnoten.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter