Het weer is de komende dagen nog prima, dus de barbecue zal weer regelmatig aangaan bij veel mensen. Maak dan eens deze lekkere snel-klaar Italiaanse aubergine hapjes. Ze kunnen prima het stokbroodje kruidenboter vervangen en zijn koolhydraatarm en veel gezonder!
Je kunt het natuurlijk ook maken als je een grillplaat hebt, dan hoeft het niet per se mooi weer te zijn 😉 Wij hebben hier echt van genoten. Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten:
- enkele mini-aubergines (of één normale)
- geraspte Pecorino kaas
- Italiaanse kruiden
- olijfolie
- satéprikkers
Hoe maak je deze aubergine hapjes?
Snijd plakjes van de mini-aubergines of snijd de plakken van een grote aubergine in vier partjes. Mix een beetje Italiaanse kruiden en olijfolie (naar smaak) met elkaar als een soort marinade. Haal de aubergineplakjes door deze mix. Vervolgens dip je ze door de geraspte Pecorino kaas.
Bak de auberginehapjes aan twee zijden kort op de grill. Sateprikker in een paar stukjes aubergine steken en genieten maar!
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
- UV-filter bij zonnebrillen, welke categorie heb jij nodig? - 25 juni 2024
Laat een reactie achter