Op het Instagramaccount van de Allerhande, kwam ik dit heerlijke recept van gevulde aubergine tegen. Ik kon het niet laten om het gelijk even uit te testen. We hebben het van de barbecue gegeten. Het recept voor in de oven. Ik was bij mijn ouders en heb het met aluminiumfolie gedaan. Maar een speciaal groente schoteltje, is wel handiger. Even goed was het heerlijk ;-)) Hieronder vind je het recept.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 tomaten
- 1 bolletje mozzarella
- 1 eetlepel pesto
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
Maak inkepingen in de aubergine en doe om en om een plak mozzarella of tomaat in de snee. Doe een beetje pesto en olijfolie over de aubergine.
Na ongeveer een half uur is de aubergine klaar. Dat kun je zien als de aubergine lekker zacht is en de mozzarella gesmolten.
In de zomer heerlijk als groentegerecht op de barbecue, maar natuurlijk ook heerlijk als bijgerecht uit de oven. Dan zou ik deze op 175 graden zetten.
Eet smakelijk!
Meer variatie met gevulde aubergines
Je kunt aubergines op veel manieren eten. Hier vind je meer recepten met gevulde aubergines.
In dit artikel kunnen affiliatelinks getoond worden naar bepaalde producten. Dit zijn producten die wij handmatig hebben gekozen en waar wij achter staan. Door te klikken naar de webshop en hier iets te kopen, ontvangen wij een kleine affiliate-commissie. Dit kost jou echter niets extra. Ook is het volledig anoniem.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Wortelcake Recept voor de Airfryer | Glutenvrij en Suikervrij - 27 februari 2024
- Groentesnacks uit de Airfryer 😋 - 22 februari 2024
- #365dagengeluk: Van klein naar groot geluk! - 14 februari 2024
Laat een reactie achter