• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Aubergine uit de oven, een ‘Simpel’ recept van Ottolenghi

Aubergine uit de oven, een ‘Simpel’ recept van Ottolenghi

Laatste update: 27 januari 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 3 minuten

Nadat we het nieuwste kookboek van Ottolenghi – Simpel – in handen kregen werd ik gelijk helemaal blij. Eerlijk is eerlijk. Echt kennen deed ik deze topkok niet, tot Jenny zijn vorige kookboek had gereviewd. Deze keer heb ik een recept voor jullie uitgewerkt uit dit allernieuwste kookboek Simpel van Ottolenghi..

Omdat ik niet alle ingrediënten in huis had is het een iets aangepaste versie. Het is een ideaal gerecht voor op de zondag! Je kunt een hoop voorbereiden, zodat je het alleen af hoeft te maken en gezellig bij de familie of visite blijven. Ook voor kerst is het een aanrader, alleen dan in een kleinere hoeveelheid als bijgerecht.
Je zet echt iets speciaals op tafel!

Wij hebben het gegeten met een stukje kip uit de oven en geroosterd naanbrood. Dit keer gekocht, maar ook naanbrood is zelf te maken. Zie ons glutenvrije recept voor naan.

Aubergine uit de oven, een 'Simpel' recept van Ottolenghi, zijn nieuwste kookboek

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 grote of 4 kleine aubergines
  • 100 ml. arachideolie
  • 200 gr. Griekse yoghurt
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 1 limoen
  • 1 tl. mosterd
  • 1 ui in plakken
  • 30 gr. geschaafde amandelen
  • 50 gr. granaatappelpitten (uit de vriezer)
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil streepjes in de lengte van de aubergines, zodat je een zebrapatroon krijgt. Vervolgens snij je dikke plakken (2-3 cm dik) van de aubergines, bedek het flink met olie, peper en zout en zet het 45 minuten in de oven.

Rasp de limoen en pers ‘m uit. Het schaafsel zet je weg tot je de borden op gaat maken. Maak een sausje van de Griekse yoghurt met 1 tl. kerrie, limoensap, zout en peper. Zet dit in de koelkast. Nu kan het lekker op smaak komen.

Bak de ui in de overgebleven olie en als deze lekker bruin is, kun je de andere tl. kerrie hierover doen en de amandel erbij doen.

Als de aubergine zacht is, de ui & amandelmix lichtbruin is alles klaar. Je kunt de borden opmaken, door de aubergine over elkaar te schikken en flinke lepel saus erover te doen. Verdeel de ui & amandelmix, granaatappelpitjes en limoenschaafsel over het geheel en je hebt echt iets bijzonders.

Wil je het gerecht ’s morgens voorbereiden, zodat je ’s avonds niet te veel hoeft te doen? Dan kun je de aubergine snijden, yoghurt-kerriesaus maken en de ui & amandelsaus alvast maken. Je kunt dan de aubergine in de oven doen en de laatste 5 minuten de ui & amandelsaus. Als je gezellig bij de visite zit, dan kun je de aubergine in de oven gaar laten worden. Dat zou ik niet ’s morgens doen.

Eet smakelijk!

Nog even over het kookboek Simpel

Er staan heel veel van dit soort creatieve combinaties in. We hebben van de week ook genoten van geroosterde bloemkool uit de oven met mosterd & cheddar! De gevulde aardappels met spinazie en gorgonzola staan binnenkort op het menu. Allerlei heerlijke combi’s. Ook met vlees en vis!

Ook staan er heerlijke mezzegerechten, pasta’s en noodels in en natuurlijk super desserts.

Het boek heeft een handige indeling rondom het thema Simpel.

  • Snel
  • Ingrediënten, niet meer dan 10
  • Maak van te voren
  • Provisiekast
  • Eenvoudiger dan u denkt
  • Lui

Auteur: Yotam Ottolenghi
Nederlands – Hardcover
320 pagina’s  |  Fontaine Uitgevers B.V.  |  september 2018 | ISBN 9789059568266
Prijs: 29,95

Te koop bij bol.com, Bruna en Bookspot

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Kookboek van Ottolenghi, nieuw boek!
    Kookboek van Ottolenghi, nieuw boek!
  • Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip
    Feestelijk gezond recept, gegrilde auberginedip
  • Nieuwste kookboek Jamie staat vol met eenpansgerechten
    Nieuwste kookboek Jamie staat vol met eenpansgerechten
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker! - 24 januari 2023
  • Gezond beginnen: maak deze gezonde, verrukkelijke smoothie! - 10 januari 2023
  • Hoe maak je een bloemkoolschotel met kaas en gehakt? - 31 december 2022

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: apart recept, aubergine, feestelijk gezond, Kerst, kerstrecept, kookboek, nieuwe ottolenghi, origineel recept, ottolenghi, simpel

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven