• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Hoe maak je rode risotto?

Hoe maak je rode risotto?

Gepubliceerd op: 2 februari 2022 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Risotto is een van onze favoriete gerechten, helemaal sinds ik geen gluten meer kan eten. Dan komt dit echt qua smaakbeleving dichtbij een goede pasta.

In dit geval heb ik een heerlijke rode risotto gemaakt!

Hoe maak je rode risotto?

Hoe maak je deze rode risotto?

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 300 gram risottorijst
  • Bakje cherrytomaatjes
  • Pot gegrilde paprika
  • 2 aubergines
  • Parmezaanse kaas
  • 2 Bouillonblokjes (liefst mediterrane kruiden van Maggie)
  • 2 bollen burrata mozzarella
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 15 gram verse basilicum
  • Teentje knoflook
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze van de rode risotto

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de aubergines in kleine blokjes en zet ze in de oven. Tegelijkertijd grill je de tomaatjes tot deze geknapt zijn. De aubergines zijn ongeveer gaar na 30 minuten. De tomaatjes kun je daarvoor al uit de oven halen. Een takje tijm toevoegen geeft wat extra aroma.

Snijd de knoflook heel fijn en fruit het in twee minuten aan in een kookpan in de olijfolie. Voeg de risotto toe en bak het een minuutje. Voeg daarna water toe tot de risotto onder staat. Voeg de bouillonblokjes toe. Blijf dit roeren en aanvullen met water tot de risotto gaar is. Dat is een kwestie van proeven. Zijn de rijstkorrels zacht is de risotto gaar.

Voor dat het gaar is, kun je de tomaatjes en paprika fijn snijden in een blender of hakmolen. Rooster ook de pijnboompitjes kort in een koekenpan.

Meng de aubergines en tomaten/paprikamengsel door gare risotto. Maak de borden mooi op met de buratta mozzarella, basilicum, pijnboompitten en kaas.

Eet smakelijk!

PS. Zie ook andere recepten van mij met risotto:

  • Risotto met zalm
  • Risotto met tuinerwten
  • Risotto met champignons en walnoten
  • Risotto met kip en geitenkaas

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Risotto met citroen en aubergine
    Risotto met citroen en aubergine
  • Risotto met tuinertwen
    Risotto met tuinertwen
  • Risotto met kruiden, recept van Vanessa
    Risotto met kruiden, recept van Vanessa
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue! - 28 mei 2023
  • Recept: Hoe maak je Shakshuka? - 23 mei 2023
  • Hoe kan aarding helpen om je gezondheid te verbeteren? - 21 mei 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: risotto

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Tip: Groente bereiden en preppen op de barbecue!
  • Recepten en tips Glucose Revolutie: stabiele bloedsuikerspiegel
  • Community leven, hoe is dat echt? Lees over mijn ervaring
  • Recept: Hoe maak je Shakshuka?
  • Hoe kan aarding helpen om je gezondheid te verbeteren?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven