• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Risotto met citroen en aubergine

Risotto met citroen en aubergine

Laatste update: 26 augustus 2015 - Door Isabel Boerdam | Leestijd ca. 2 minuten

risotto-met-citroenVandaag een vega-recept van De Hippe Vegetariër! Een heerlijke risotto met een vleugje citroen en aubergine uit de oven. Pijnboompitjes erover, parmezaanse kaas voor de liefhebber, en je hebt een verrukkelijke maaltijd. Ideaal ook voor een etentje!

Ingrediënten

Voor de risotto:

  • 250 gram risottorijst
  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 citroen, sap en rasp
  • handje parmezaanse kaas
  • zout en peper

Voor de garnituur:

  • handje geroosterde pijnboompitten
  • handje parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een paar sneetjes in de hele aubergine en leg deze in de oven gedurende 45 minuten. Draai hem af en toe om. De bedoeling is dat de aubergine gaat verschrompelen en het vruchtvlees zacht wordt. Snij ondertussen de ui en de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en laat de ui en de knoflook samen zachtjes fruiten.

Doe nu de risottorijst in de pan en bak deze even op gedurende vijf minuten. Blus de risotto met het glas witte wijn, zet het vuur laag en laat sudderen. Voeg zodra het vocht bijna is opgelost wat van de groentebouillon toe en ga daarmee door tot de korrels beginnen te zwellen en gaar zijn. Gemiddeld duurt dit 20 minuten. Terwijl je risotto rustig aan het garen en de aubergine in de oven ligt te bakken snij je de andere aubergine in dunne plakjes. Spreid de plakken uit op je snijplank en bestrooi met zeezout.

Laat ze even liggen tot het vocht eruit begint te lopen. Droog ze en gril ze vervolgens in een koekenpan tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg wanneer je risottorijst gaar is het citroensap en de citroenrasp toe en roer er doorheen. Wanneer de aubergine in de oven gaar is en zacht van binnen haal je hem eruit en snij je hem doormidden. Nu kan je het vruchtvlees eruit lepelen en ook door de risotto roeren samen met de parmezaanse kaas.

Snij de helft van de geroosterde aubergines klein en roer deze er ook doorheen, de overige bewaar je voor de garneringen. Proef je risotto en voeg zout en peper toe naar smaak. Schep nu de risotto op de (het liefst voorverwarmde) borden en bestrooi met de parmezaanse kaas. Leg de geroosterde aubergines bovenop en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten. Een feestmaal!

 

Meer vega kookinspiratie?

Kijk dan eens bij de recepten van Isabel, op de De Hippe Vegetariër.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hoe maak je rode risotto?
    Hoe maak je rode risotto?
  • Risotto met tuinertwen
    Risotto met tuinertwen
  • Risotto met kruiden, recept van Vanessa
    Risotto met kruiden, recept van Vanessa
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Isabel Boerdam

Ik ben Isabel een vegetarische levensgenieter. Ik probeer andere levensgenieters die net zo doel zijn op eten te inspireren met lekkere vegetarische recepten en hippe vega restaurants. Ook geef ik leef-, eet- en sporttips voor een gezond en fit leven. Dit allemaal doe ik op mijn eigen blog De Hippe Vegetariër.
Mijn Twitter profielMijn Facebook profiel

Laatste berichten van Isabel Boerdam (toon alles)

  • Kikkererwtenpannekoekjes met sesamzaadjes en gember - 8 juni 2014
  • Lekkere gezonde perentaart - 31 mei 2014
  • Salade met rode biet, tofu, erwtjes en tahin - 25 mei 2014

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: gastblog, vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Tips uit het boek 101 Essays die je denkwijze zullen veranderen
  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven