• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Risotto met bieten, wortel en geitenkaas

Risotto met bieten, wortel en geitenkaas

Laatste update: 4 februari 2021 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Risotto met geitenkaas is net even anders dan dat je waarschijnlijk gewend bent. De smaak van de pittige risotto (bereid in knoflook) en de zachte geitenkaas is heerlijk. De zoete bieten maken het geheel af. Het recept is geschreven als je zelf bieten gaat koken, maar heb je minder tijd, kies dan voor voorgekookte.

risotto-bieten-rucola

Ingrediënten

  • 2 grote of 3 kleine bietjes
  • en eventueel een paar bospeentjes
  • 300 gram risottorijst
  • 
1 a 2 uien
  • 
2 tenen knoflook
  • 
150 gram geitenkaas (het liefst zachte geitenkaas op olie)
  • 1 zakje rucola
  • olijfolie
  • 
ongeveer 0,75 – 1 liter bouillon
  • roomboter
  • 
zout, peper

Bereiding

Bereidingtijd: 30 minuten met voorgekookte bieten en 1 uur met rauwe bieten.

Kook de bietjes (dit duurt ongeveer een uur) en maak ze schoon (onder koud stromend water het vel eraf pellen), snijd ze vervolgens in hele kleine blokjes.

Snipper de ui en knoflook en fruit deze in olijfolie. Als ze glazig zijn voeg je de risotto toe. Bak even mee tot ook de risotto glazig is en voeg dan de bouillon toe. Voeg steeds weer bouillon toe als de bouillon door de rijst is opgenomen. Ga zo door tot de risotto gaar is.

Om de risotto een mooie glans en romige smaak te geven, voeg je een klont roomboter die je er goed door roert. Voeg dan de kleingesneden bietjes toe en meng alles door elkaar. De risotto krijgt nu een prachtige rood/paarse kleur.

Verkruimel de geitenkaas en doe dit over de risotto heen en verdeel de rucola erover.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Bijzondere roze risotto met kip en geitenkaas
    Bijzondere roze risotto met kip en geitenkaas
  • Bieten-geitenkaas-salade, gezond lunchgerecht!
    Bieten-geitenkaas-salade, gezond lunchgerecht!
  • Hoe maak je rode risotto?
    Hoe maak je rode risotto?
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bieten, bouillon, gastblog, geitenkaas, Italiaans, knoflook, olijfolie, recepten, risotto, risottorijst, roomboter, rucola, ui

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • Langer leven zonder stress: 9 tips voor minder stress!
  • Geen zin meer in seks met partner. Wat kun je doen?
  • Wat wij hebben geleerd over melanoomkanker
  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven