• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Diner   Hartige taart met witlof en spinazie

Hartige taart met witlof en spinazie

Laatste update: augustus 31, 2019 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Lof met ham en kaas is een gerecht dat bijna iedereen kent, maar heb je wel eens lof met spinazie in een hartige taart gegeten? Irene heeft een heerlijk recept voor je uitgewerkt.

Hartige taart met witlof en spinazie - recept Goed eten Gezond leven

Ingrediënten

    • 250 gram (volkoren)bloem
    • 120 ml water
    • 60 ml olijfolie
    • snufje zout
    • 250 ml slagroom
    • 200 gram witlof
    • 200 gram spinazie
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels honing
    • 2 eetlepels tijm
    • zout, peper

Bereiding

Maak het deeg een uur van tevoren (meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met je handen tot je een elastisch deeg hebt) en zet weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak het deeg plat met de deegroller en leg in een ingevette taartvorm. Prik de taart op verschillende plekken licht in met een vorm en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Gebruik een blindbakvulling (dit is bakpapier met daarop gedroogde peulvruchten (linzen of erwten).

In die tijd bereid je de vulling van de taart voor.

Snijd de witlof in kleine stukjes, spoel af in een vergiet en laat heel goed uitlekken. Het is belangrijk dat de witlof heel droog is, als de stronken niet vol zand zitten, kun je ze ook direct gebruiken (als ze niet bespoten zijn). Gebruik je spinazie uit de vriezer, zorg dan ook dat deze heel goed uitgelekt is.

Omdat je de witlof rauw gebruikt in de taart, komt er tijdens het bakken nog water vrij, hierdoor kan het langer duren voor de taart goed gestold is.

Maak een mengsel van slagroom, eieren, honing, tijm, zout en peper.

Haal na een kwartier het taartdeeg uit de oven en leg de witlof op het deeg. Giet daarna het eimengsel over de witlof.

Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven.

De taart is klaar als het mengsel gestold is en de bodem lichtbruin gekleurd.

Eet smakelijk

Dit recept komt uit Natuurlijk! Eten! het kookboek van Irene van Gent met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten met ingrediënten uit de streek en het seizoen.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept frittata met zoete aardappel en spinazie
    Recept frittata met zoete aardappel en spinazie
  • Spinazie-courgette-soep met feta
    Spinazie-courgette-soep met feta
  • Gezond recept | Bloemkoolmuffins!
    Gezond recept | Bloemkoolmuffins!
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bloem, ei, gastblog, honing, recepten, slagroom, tijm, witlof

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Online yoga en voedingsadviezen voor vrouwen van 40+
  • Gezond recept | Amandel-broccolisoep
  • Wat is fructose intolerantie? En wat kun je er aan doen?
  • Investeren in een personal trainer, is investeren in je gezondheid
  • Gezond recept | Vegetarische stroganoff met spinazie

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven