• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Hartige taart met witlof en spinazie

Hartige taart met witlof en spinazie

Laatste update: 3 maart 2023 - Door Irene van Gent | Leestijd ca. 2 minuten

Lof met ham en kaas is een gerecht dat bijna iedereen kent, maar heb je wel eens lof met spinazie in een hartige taart gegeten? Irene heeft een heerlijk recept voor je uitgewerkt.

Hartige taart met witlof en spinazie - recept Goed eten Gezond leven

Ingrediënten

    • 250 gram (volkoren)bloem
    • 120 ml water
    • 60 ml olijfolie
    • snufje zout
    • 250 ml slagroom
    • 200 gram witlof
    • 200 gram spinazie
    • 2 eieren
    • 4 eetlepels honing
    • 2 eetlepels tijm
    • zout, peper

Bereiding

Maak het deeg een uur van tevoren (meng alle ingrediënten door elkaar en kneed met je handen tot je een elastisch deeg hebt) en zet weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak het deeg plat met de deegroller en leg in een ingevette taartvorm. Prik de taart op verschillende plekken licht in met een vorm en zet ongeveer 15 minuten in de oven. Gebruik een blindbakvulling (dit is bakpapier met daarop gedroogde peulvruchten (linzen of erwten).

In die tijd bereid je de vulling van de taart voor.

Snijd de witlof in kleine stukjes, spoel af in een vergiet en laat heel goed uitlekken. Het is belangrijk dat de witlof heel droog is, als de stronken niet vol zand zitten, kun je ze ook direct gebruiken (als ze niet bespoten zijn). Gebruik je spinazie uit de vriezer, zorg dan ook dat deze heel goed uitgelekt is.

Omdat je de witlof rauw gebruikt in de taart, komt er tijdens het bakken nog water vrij, hierdoor kan het langer duren voor de taart goed gestold is.

Maak een mengsel van slagroom, eieren, honing, tijm, zout en peper.

Haal na een kwartier het taartdeeg uit de oven en leg de witlof op het deeg. Giet daarna het eimengsel over de witlof.

Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven.

De taart is klaar als het mengsel gestold is en de bodem lichtbruin gekleurd.

Eet smakelijk

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Tomatentaart
    Tomatentaart
  • Spruitjestaart met gerookte zalm
    Spruitjestaart met gerookte zalm
  • Hartige taart met verse spinazie
    Hartige taart met verse spinazie
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Irene van Gent

Doordat ik aan yoga doe ben ik steeds bewuster in het leven gaan staan. Gezond eten staat bij mij daardoor hoog in het vaandel! Ik ben me sindskorts steeds meer aan het verdiepen in de Ayurvedische keuken (keuken met genezende krachten). Ik maak zoveel mogelijk zelf, zo is ook mijn platform Thuis Maken ontstaan.
Mijn Twitter profielMy LinkedIn profile

Laatste berichten van Irene van Gent (toon alles)

  • Tomatentaart - 28 oktober 2015
  • Bloemkoolsoep - 13 oktober 2015
  • Hartige taart met witlof en spinazie - 5 oktober 2015

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bloem, ei, gastblog, honing, recepten, slagroom, tijm, witlof

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop    

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Op een gezonde manier detoxen, dit is mijn ervaring
  • Gezond en lekker recept: gevulde pompoen met spinazie en halloumi
  • Hoe merk je dat je te weinig zuurstof binnen krijgt?
  • Lovehandles bij mannen: meer testosteron tegen overgewicht!
  • Zelf hummus maken | Makkelijk en gezond

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven