• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • WellnessVakanties
U bevindt zich hier: Home   Recepten   Recept | Risotto met zalm en erwten

Recept | Risotto met zalm en erwten

Gepubliceerd op: 17 februari 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Risotto is echt heel lekker en makkelijk. En in veel variaties te maken. Het enige is, dat het koken van de risotto wel wat aandacht nodig heeft. De risottorijst moet je blijven roeren en je moet (door het verdampen) steeds een beetje bouillon toevoegen, tot de rijst lekker zacht is. Dat duurt meestal zo’n 25 minuten.

Je hebt twee pannen nodig. Een voor de risotto en een voor de bouillon (1 liter).
Voor de risotto gebruik je een grote pan met stevige bodem. Als de bodem te dun is, bakt de risotto aan. Voor de bouillon kan het handig zijn om een pan te gebruiken waarmee je makkelijk kan schenken. Je kunt natuurlijk ook een grote soeplepel gebruiken of het overgieten in een schenkkan.

Hieronder vind je een recept voor risotto met zalm en erwten, een van onze klassieke varianten! Het is eenvoudig, voedzaam en erg smaakvol.

Hoe maak je risotto met zalm?

Recept risotto met zalm

Ingrediënten:

  • 350-400 gram risotto
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 pak diepvries tuinerwten (450 gram)
  • 1 liter bouillon (bouillon helemaal zelf maken, kan ook!)
  • Parmezaanse kaas
  • 4 sjalotjes
  • scheutje olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding van deze risotto:

Hoe maak je risotto met zalm?
Bewaar dit risotto recept op Pinterest

Haal de tuinerwtjes ruim op tijd uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snijd de zalm in kleine stukken.
Maak de sjalotjes schoon en snijdt ze in kleine stukjes. Fruit deze uitjes kort in de olijfolie. Na een minuut of twee voeg je de risotto toe. Na ongeveer drie minuten voeg je een flinke scheut bouillon toe, zodat de risottorijst onder water staat.

Blijf de risotto goed doorroeren en als de bouillon minder wordt, voeg je weer nieuwe bouillon toe. Dit blijf je herhalen tot de risotto lekker zacht is. Dat duurt meestal zo’n 25 minuten. Vervolgens voeg je de tuinerwtjes toe en laat je ze nog een paar minuten meekoken. Giet eventueel het laatste vocht af en schep de risotto met erwtjes op de borden. Schep de zalm er doorheen en voeg naar smaak wat peper en eventueel zout er over. Strooi er wat Parmezaanse kaas over om het helemaal af te maken.

Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
    Recept Risotto met Tomaat, Spinazie en Gorgonzola
  • Andere manieren om rijst klaar te maken
    Andere manieren om rijst klaar te maken
  • Spinazie-courgette-soep met feta
    Spinazie-courgette-soep met feta

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: risotto, zalm

Lees Interacties

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind

Footer Widget Header

Footer

Meest recente berichten

  • Helpt goed slapen bij afvallen? 7 tips om beter te slapen
  • Mijn ervaring met het yogaprogramma van Isa en Medina
  • Recept | Zoete aardappelspread zelf maken
  • Waarom co-enzym Q10 slikken?
  • Boekreview WAYOOH!, origineel en nieuw kookboek van Ramon Beuk

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Stamppot boerenkool met zoete aardappel
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. Gezond afvallen

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Linkpartners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2021 Goed Eten Gezond Leven