Groentebouillon kun je eenvoudig zelf maken, met de verse ingrediënten een heerlijke en gezonde basis voor je soep. Maar je kunt deze bouillon ook zo drinken, als gezond tussendoortje.
Ingrediënten (voor 2 liter bouillon):
- 2 liter water
- 6 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 wortels
- 1 stengel bleekselderij
- 1 prei
- 1 zoete rode paprika
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes bieslook
- 3 takjes oregano
- 3 takjes tijm
- snufje peper
- snufje himalaya zout
Bereiding groentebouillon:
Vul de waterkoker met 2 liter water. Pel de ui en de knoflook, snij deze in grove stukken. Verwarm wat kokosolie in de pan, als dit gesmolten is voeg je de ui en de knoflook hierbij. Goed door roeren en als de ui er glazig uit gaat zien (ongeveer na 5/10 minuten) zet je het vuur lager.
Ondertussen rasp je de wortel en was je de bleekselderij, prei, rode paprika en de verse kruiden. Je snijdt de wortel, bleekselderij, prei en rode paprika in kleine stukken.
Giet nu het kokende water bij de uien, voeg alle groentes en kruiden ook toe.
Laat het gas laag staan en laat het zo minimaal 1 uur sudderen, zo kunnen de smaken optimaal doortrekken. Na het uur haal je de bouillon door een zeef. Als je een baby hebt kun je de overgebleven groentes gebruiken voor een gepureerde maaltijd, anders gooi je de groentes weg. De overgebleven bouillon is een heerlijke gezonde basis voor je soep!
En het is super simpel om zelf te maken, eet smakelijk!
Je kunt de bouillon 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt het ook invriezen.
Tip:
Heb je nog wat overgebleven restjes groente? Deze kun je er ook prima door doen! Dit geldt ook voor andere soorten kruiden!
(red) Met dank aan Annemiek van MOOI gezond, dat wij dit recept van haar mochten delen. Volg Annemiek op Facebook voor nog meer lekkere en gezonde recepten.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Zelf een gezonde eiersalade maken - 17 juli 2017
Laat een reactie achter