Ben je op zoek naar een gezond maar hemels lekker tussendoortje? Dat hebben wij voor jou! Deze salted caramel choco coco slices hebben wat tijd nodig om in elkaar te zetten, maar ze zijn het 100% waard, dat beloven we! Ze bestaan uit 3 lagen en je kunt het heel makkelijk maken.
Dit recept mogen we trouwens delen van Cabau Lifestyle. Inderdaad, Cabau van Yolante Cabau! Yolanthe heeft een lifestyle ontwikkelt waarmee ze vrouwen aanmoedigt om zowel hun fysieke als mentale kracht te vergroten. Ze is er van overtuigd dat vrouwen horen te bloeien! Daarom heeft ze Cabau opgericht.
Cabau is een website waar je inspirerende verhalen en tips kunt vinden om als vrouw aan je gezondheid te werken. En je kunt hier allerlei gezondheidsproducten kopen. Denk aan proteïne shakes (eiwitshakes die helpen bij afvallen), goede supplementen, beautyproducten en sportkleding. Wij hebben enkele producten ontvangen en de roze huisstijl knalt meteen binnen. Zelfs de doos waarin alles zat, was roze! Echt een leuke, vrouwelijke en onderscheidende stijl. De proteïneshake met choco-banaan vonden we trouwens ook verrassend lekker!
Op de website vind je prachtige foto’s van Yolanthe Cabau. Deze webwinkel is niet zomaar even neergezet, het is smaakvol en de producten zijn duidelijk met een bepaalde filosofie uitgekozen of samengesteld.
Bekijk hier de website van Cabau.
Terug naar het recept! Want we begonnen natuurlijk met jullie lekker te maken met deze gezonde chocosnack. Hieronder lees je hoe je deze gezonde salted caramel choco coco slices maakt!
Hoe maak je deze Gezonde Salted Caramel Choco Coco Slices?
Ingrediënten:
Deze ingrediënten zijn goed voor ongeveer 12 tot 14 plakjes.
Voor de basis:
- 120 g havermeel (je kunt dit zelf maken door de havermout te mixen in een keukenmachine)
- 2 schepjes van je favoriete Cabau Protein, bijvoorbeeld Cabau Whey Vanilla
- 30 gram geraspte kokos
- 3 flinke eetlepels (ongesmolten) kokosolie
- scheutje plantaardige melk
Voor de karamel:
- 150 g Medjoul-dadels
- 3 eetlepels pindakaas
- snufje zout
- beetje amandelmelk
Voor de topping:
- 100 g pure chocolade (minimaal 70% cacao)
- 2 eetlepels (ongesmolten) kokosolie
- flinke hand gojibessen
Bereiding:
Meng in een grote kom het havermeel, het eiwitpoeder en de geraspte kokosnoot.
Smelt de kokosolie in een pan of magnetron en giet deze over het droge mengsel. Mix alles door elkaar. De textuur moet behoorlijk nat aanvoelen en aan elkaar plakken. Optioneel om wat amandelmelk toe te voegen als het te droog is.
Breng het mengsel over naar een ingevette en beklede bakplaat (bij voorkeur vierkant) en gebruik je vingers om hem plat uit te drukken. Bak de bodem 10 tot 15 minuten op 170 graden. De basis moet licht gestold zijn. Haal het eruit en laat het afkoelen.
De gezonde karamel maak je heel eenvoudig. Doe de dadels, pindakaas, zout en een scheutje amandelmelk in een keukenmachine en mix alles tot een glad geheel. Voeg indien nodig geleidelijk meer amandelmelk toe. Verdeel de karamel over de bodem en laat alles 15 minuten in de vriezer opstijven.
Smelt ondertussen de chocolade met de kokosolie in een stalen pan of magnetron. Bestrijk de bodem met karamel met de gesmolten chocolade en bestrooi alles met gojibessen. Laat alles minimaal een uur in de vriezer opstijven. Hierna kun je er plakjes van snijden.
Deze plakjes zijn in een bakje een week houdbaar in de koelkast. Perfect om altijd een snack klaar te hebben liggen! Enjoy!
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Pijn aan één knie tijdens het fietsen: oorzaken, tips en preventie voor fietsers - 20 november 2024
- Hoe kan ChatGPT helpen met een gezondere levensstijl? - 17 november 2024
- Helpt ontzuren of ontgiften (detoxen) bij reuma of fibromyalgie? - 13 november 2024
Laat een reactie achter