Visrestaurants
Hieronder vindt u een selectie van visrestaurants:
Viszooi > Den Haag
Visrestaurant Viszooi is een begrip in en rond Den Haag. De keuken van Viszooi is de afgelopen jaren bekend geworden doordat zij gespecialiseerd zijn in vis, schaal en schelpdieren. De gasten kunnen zich laten verassen door de samengestelde menu´s die de chef-kok maakt met de seizoensgebonden producten.
www.viszooi.nl
De Schelp > Velp
Visrestaurant de Schelp uit Velp is een restaurant dat binnen en buiten de landgrenzen bekend staat als een prima visrestaurant. Dit restaurant is sinds kort overgenomen door Siert Vos. De nieuwe eigenaar probeert de hoge kwaliteit die de Schelp leverde minimaal te evenaren. De producten die in de gerechten verwerkt worden komen dagvers binnen , Zo kunnen de gerechten optimaal gebruik maken van de smaken van het ingrediënt.
www.deschelpinvelp.nl
Visrestaurant G. van Es > IJmuiden
Gerard van Es is al 50 jaar een begrip in en rond IJmuiden met het gelijknamige visrestaurant G.van Es. In dit restaurant wordt ingespeeld op de wensen die de gast heeft als zij komen eten in IJmuiden. Met de vers gevangen vis die het restaurant dagelijks binnen krijgt kunnen zij de hoogste kwaliteit visgerechten garanderen.
Gerard van Es Visrestaurant
Sild > Sassenheim
Sild is een visrestaurant dat geopend is in 2005 , dit restaurant is een onderdeel van Schuitemaker Vis uit Katwijk. Sinds de opening zijn ze hard op weg om één van de betere visrestaurants van Nederland te worden. Het staat dan ook niet voor niets bekend dat er kwaliteit geleverd wordt, wat ook meteen een eervolle vermelding waard was in het culinaire tijdschrift LEKKER. De vis waar Sild mee werkt is vis dat dagvers gevangen wordt , zo kan er bij Sild de mooiste gerechten geserveerd worden.
www.sild.nl
De Brigantijn > Warten
De Brigantijn is al ruim 25 jaar een specialiteiten restaurant. Dit bedrijf heeft niet alleen vis gerechten op de kaart staan maar werkt ook met vlees gerechten. Dit is een restaurant die de gastvrijheid erg belangrijk vind , Dit is ook terug te zien aan het personeel die de klant een leuke en gezellige avond proberen te geven. De Brigantijn werkt over het algemeen met visproducten die uit eigen land komen. Zo wordt er geprobeerd om de Hollandse kaart te promoten.
http://debrigantijn.nl
Hameeteman > Ouddorp
Visrestaurant Hameeteman is gelegen in het dorpje Ouddorp in Zuid-Holland. In dit restaurant wordt er gekookt met dagverse producten die bij de markt in de haven wordt gekocht. De vis die verkocht wordt op de markt die is bijna niet verser te krijgen aangezien deze van de boot meteen naar de markt gebracht wordt. Als gast is het een leuke ervaring om te kijken waar de vis werkelijk vandaan komt.
www.visrestauranthameeteman.nl
Lucius > Amsterdam
Bij visrestaurant Lucius zit je als visliefhebber op het juiste adres. Lucius staat bekend als een restaurant waar met een goede kwaliteit vis vele culinaire verrassingen worden geserveerd. Als gas van Lucius kom je in een gezellige Restaurant,waar geprobeerd wordt om een ideaal avondje te organiseren voor de gast.
www.lucius.nl
De Stroper > Dordrecht
Visrestaurant de Stroper is een restaurant dat aan het oudste en bekendste gracht van Dordrecht ligt. De Sfeer van het restaurant is daar ook volledig mee aangepast. De Stroper probeert de prijs/kwaliteit waarde voor op te stellen. Het personeel bestaat uit een jonge groep mensen met veel vakkennis, zij kunnen u veel vertellen over de culinaire visgerechten die geserveerd worden.
www.destroper.com
Zeezout > Rotterdam
Zeezout is een luxe restaurant waar vele vis liefhebbers naar toe gaan. Zeezout is helemaal bekleed in de sferen van een Parijse brasserie. Er wordt in dit restaurant met passie gekookt, dat zie je terug op het bord. De gerechten worden geserveerd met producten die dagvers zijn ingekocht. Wat ook leuk is om te vermelden, is dat de bekende kok Herman den Blijker één van de mede-oprichters van restaurant Zeezout is.
http://restaurantzeezout.nl
Paviljoen Smit-Bokkum >Volendam
In het Paviljoen Smit-Bokkum is de wereldberoemde ambachtelijke palingrokerij gevestigd. Een diner of lunch is daarom ideaal te combineren met een rondleiding door de aan het restaurant grenzende palingrokerij of een bezoek aan het Palingsoundmuseum boven de rokerij. Bij Paviljoen Smit-Bokkum wordt eten een authentieke culinaire ervaring. U kunt hier onder andere de huisgerookte visspecialiteiten proeven, maar ook andere heerlijke vis- en vleesgerechten. Paviljoen Smit-Bokkum bevindt zich op een dromerige locatie aan het IJsselmeer.
www.smitbokkum.nl
Blini > Breda
Visrestaurant Blini is fris, modern en tegelijkertijd warm ingericht met deels een open keuken, zodat er direct contact is met de keukenbrigade. In dit eigentijdse visrestaurant kunt u terecht voor een gegrild stukje vis, zeevruchten, kreeft, oesters, mosselen, Fruits de Mer en al het moois dat de zee ons te bieden heeft. Ook voor niet-visliefhebbers is er altijd een heerlijk vlees- of vegetarisch gerecht te bestellen. In de tuin heeft u prachtig uitzicht op de St. Laurentiuskerk.
www.restaurantblini.nl
De Tjotter > Harlingen
Heerlijke verse vis in dit visrestaurant in Harlingen. De vis komt zo van de visafslag, verser kan niet. De koks bereiden dagelijks heerlijke maaltijden uit dagverse vis, schelpen en schaaldieren. Maar als u op stap gaat met iemand die niet zo van vis houdt, dan kunt u ook vlees- en vegetarische gerechten bestellen. Het visrestaurant biedt een prachtig uitzicht op de Noorderhaven in Harlingen.
www.detjotter.nl
Lido >Apeldoorn
Bij Visrestaurant Lido is een vrouwelijke chefkok en dat merk je meteen… Heerlijke visgerechten met respect voor vis. Het assortiment is divers, garnalen, kingcrab, sardines, tarbot, enzovoort. Van klassiek tot modern, maar zonder al teveel poespas. Natuurlijk wordt er biologisch en volgens de viswijzer gewerkt. Het interieur is warm en vriendelijk, u voelt zich hier direct thuis. Visrestaurant Lido is te vinden vlakbij de Apenheul en Paleis ’t Loo.
www.visrestaurantlido.nl
Oesterbar > Amsterdam
Bent u gek op oesters? Dan is de oesterbar op het Leidseplein in Amsterdam een must om een keer heen te gaan. Heerlijke oesters, maar ook menu’s die gecombineerd kunnen worden met theater of markt, zoals het theatermenu of het marktmenu. Naast oesters vindt u hier allerlei visgerechten, net als schaal- en schelpdieren.
www.oesterbar.nl
Brasserie Bark > Amsterdam
Houd jij van vis en zoek je een kwalitatief goed visrestaurant? Dan is Brasserie Bark in Amsterdam wellicht een verstandige keuze! Bij Brasserie Bark worden uitsluitend dagverse visgerechten gereserveerd op een bijzondere wijze. Wanneer je laat terugkomt van een andere bezigheid in Amsterdam, kun je tot ver na middennacht nog bij Brasserie Bark terecht! Dit maakt de brasserie perfect om lekker een avond vis te eten of zelfs na middernacht te genieten van de verse gerechten bij Brasserie Bark.
www.bark.nl