Een super makkelijk en snel ontbijtje die ook zeer geschikt is voor de paasbrunch: een chocolade mugcake! Het word een mugcake genoemd omdat je deze traditioneel gezien in een kopje maakt, maar ik vond persoonlijk een schaaltje makkelijker. Ik heb hem geserveerd met kwark maar dit is zeker niet nodig als je dit teveel vindt.
De basis van het recept is banaan, ei en havermout.
De ingrediënten voor 1 mug cake:
- 1 ei
- 1 rijpe kleine banaan
- 3 el havermout
- 1 el rauwe cacaopoeder
- 1 tl cacao nibs
- 1 el lijnzaad
De ingrediënten voor er bij:
- 2 el kwark
- extra plakjes banaan
- 1 el granola
Bereiding:
Prak de banaan in een kom (niet te groot want hierin maak je uiteindelijk ook de cake). En bewaar een paar plakjes banaan voor ernaast.
Voeg dan het ei en de havermout toe en klopt tot een glad beslag. Roer dan de cacao poeder, cacao nibs en lijnzaad erdoor heen.
Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron op circa 900 tot 1000 watt. Je kan de mug cake ook in de oven maken als je echt niet de magnetron wil gebruiken i.v.m. straling. Dit duurt alleen veel langer: 12 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius.
Draai de kom om op een bordje en je cakeje staat. Ik heb het geserveerd met kwark, banaan en granola.
Laat een reactie achter