Heb je ondergewicht, overgewicht of heb je voeding gerelateerde gezondheidsproblemen zoals diabetes? Dan kan een diëtist je daarbij helpen. Een diëtist geeft advies op basis van jouw situatie, zodat jij een gezonde eetpatroon aanleert. Heb jij dus dieetadvies nodig, maar ben je niet bekend van de kosten? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over de prijs van een diëtist.
Gemiddelde prijs diëtiste
De prijs van een diëtist verschilt, dit hangt af van de diëtist, de locatie en specialisatie. Hier is een overzicht van de gemiddelde kosten van een diëtist:
- Intake: Voor een intake betaal je gemiddeld 70 á 80 euro voor 60 minuten. Wanneer je de diëtist liever bij je thuis wilt, dan is er een toeslag van gemiddeld €20.
- Persoonlijke voedingsadvies: Een diëtist geeft advies speciaal gefocust op jouw persoonlijke behoeftes. Gemiddeld kost dit 17,25 á 56,25 euro voor 15 tot 45 minuten.
- Vervolgconsult: Eenmaal als je je persoonlijke voedingsadvies implementeert, heb je nog een vervolgconsult nodig. Hierbij kijkt de diëtist wat de resultaten zijn van het advies, en of je nog een meer hulp nodig hebt. Deze vervolgconsult duurt normaal 30 minuten en kost gemiddeld 40 euro.
Diëtist vergoeding
In Nederland is iedereen verplicht een basiszorgverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering vergoedt 3 uur dieetadvies per jaar. Is je bezoek naar de diëtist onderdeel van ketenzorg? Dan wordt je behandeling volledig vergoed uit de basisverzekering. Een ketenzorg is wanneer verschillende zorgverleners een behandelplan maken voor je aandoening, dit gebeurt vaak bij ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten of COPD.
Ook als je dieetadvies onderdeel is van een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI), krijg je een volledige vergoeding uit de basisverzekering.
Aanvullende zorgverzekering diëtist
Wanneer je meer dan 3 uur dieetadvies nodig hebt, is er de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee krijg je extra vergoeding voor de diëtist vanuit je zorgverzekering, in ruil voor een hogere premie. Uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat steeds minder mensen kiezen voor een aanvullende verzekering voor de diëtist. Dit komt doordat je dan een hogere premie betaalt per maand.
Of een aanvullende zorgverzekering voor jou interessant is, hangt helemaal af van je situatie. Hoeveel verwacht je kwijt te zijn voor de diëtist? En wat betaal je voor een aanvullende zorgverzekering, en wat hoeveel vergoedt deze dan? Door dit op een rij te zetten, zie je direct wat voor jou een slimme keuze is. Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl, adviseert: ”Let op dat de diëtist van jouw keuze een contract heeft met je zorgverzekering, anders krijg je mogelijk geen volledige vergoeding voor het dieetadvies!”
Tip! Heb jij een diëtist nodig? Ga dan eerst je zorgverzekering vergelijken. De premies van verzekeraars verschillen fors. Op www.geld.nl vergelijk je eenvoudig het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland. Zo kies jij de voordeligste zorgverzekering die past bij jouw zorgwensen.
Laat een reactie achter