Iedereen kent de Mars wel, een heerlijke chocoladereep, maar gezond is hij helaas totaal niet… Annemiek heeft daar iets op gevonden! Zij heeft zelf een gezonde variant van deze marsreep gemaakt. Zo kan je toch genieten van iets lekker zoets, maar dan op een verantwoorde manier.
Als je gezond wilt eten, hoef je jezelf namelijk niet alles te ontzeggen. Je kunt zelf allerlei lekkere tussendoortjes of traktaties maken, die ervoor zorgen dat gezond leven gewoon leuk en lekker is! En alles met mate natuurlijk 😉
Wat heb je nodig voor deze gezonde variant van de Marsreep?
(goed voor 6 chocorepen)
- 75 g ongebrande ongezouten cashewnoten
- 10 dadels
- 1 tl vanille poeder
- 1 cacaoboon
- 40 g pure chocolade <85%
- water
De bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie. Leg de cashewnoten, de vanille poeder en een scheutje water in een keukenmachine. Vermaal het tot het de vaste structuur krijgt (zoals bijvoorbeeld spijs eruit ziet).
Haal de cashewnoten vulling eruit, rol met schone handen er een rol van. Snijd deze in 6 stukjes en maak van iedere vorm een rechthoek.
Maak de keukenmachine schoon en vul deze met de dadels en een scheutje water. Mix dit op de hoogste stand ongeveer 2 minuten. Verdeel op iedere ‘cashewvulling’ een laagje fijngemalen dadels.
Hak de cacaoboon fijn en voeg deze bij de chocolade. Dep ze nu voorzichtig door de gesmolten chocolade, zorg ervoor dat de marsreep aan alle kanten bedekt is met een laagje chocolade.
Leg alle marsen op een stuk bakpapier, laat het een uur in de koelkast uitharden. Als de chocolade uitgehard is zijn de marsen klaar! Eet smakelijk!
—
Met dank aan Annemiek van MOOI gezond! Zie haar profiel hieronder.
Laatste berichten van Annemiek Eekelder (toon alles)
- Recept voor vegan broodje, sandwich gegrilde paprika - 28 oktober 2017
- Pastasalade met tonijn - 21 oktober 2017
- Recept voor komkommernoodles - 12 juli 2017
Laat een reactie achter