Eerder schreef ik over dat het niet altijd uit maakt wát je eet, maar dat het vooral gaat om hóe je eet. Dat de manier waarop je eet, invloed heeft op hoe goed je jouw eten verteert.
Deze inzichten komen weg uit de Human Design leer en vind ik enorm interessant. Dus schrijf ik er graag meer over.
Zo verteer ik het beste mijn voedsel als ik geluid om me heen heb. Terwijl iemand anders juist stilte nodig heeft. Maar er zijn ook andere kenmerken die mijn eetgedrag typeren volgens Human Design (lees mijn blog die ik hier eerder over schreef).
Human Design leert hoe jij het beste je eten verteerd
Veel van mijn coachees vinden het geweldig om te weten op welke manier ze beter hun voeding kunnen verteren. Want laten we eerlijk zijn, op het moment dat jij je voeding beter verteert dan is de kans op eetbuien met fysieke oorzaak, vele malen kleiner. Ik laat ze echter wel inzien dat deze waardevolle informatie niet mag leiden tot het creëren van een nieuwe eetregel.
Want dat is een eetregel hè, je komt ergens achter en vanaf dat moment móet je dat ook altijd op die manier eten.
Zo heb ik van het gegeven dat ik beter geluid om me heen kan hebben als ik iets in mijn mond stop ook geen eetregel gemaakt. Oftewel, ik vind het ook oké als ik ook weleens in stilte eet. Ik vind niet dat ik altijd met geluid om me heen hoef te eten. Stilte op zijn tijd aan de eettafel kan ik ook zeker wel waarderen.
Eetregels Human Design
Ik kan het je zeker aan raden om volgens je Human Design profiel te gaan eten. Maar let daarbij dan dus echt op dat je dat niet als vaste eetregel gaat zien. Laat ik een voorbeeld geven.
Stel dat jij bijvoorbeeld volgens je design het beste heel simpel kunt te eten, dus niet met veel verschillende kruiden in je gerecht. Dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je in de stress schiet zodra er nasi met verschillende soorten groenten en diverse kruiden op je bord ligt. Snap je?
Of dat je alleen maar macaroni mag eten met zout, peper en een beetje knoflook. Je mag daar echt wel een beetje soepel mee omgaan.
Zie de informatie die je vanuit jouw persoonlijke Human Design profiel kunt halen als leidraad en niet als keiharde eetregel waar je je kost wat kost aan dient te houden. Dat levert alleen maar stress en gedoe op. Dan ga je jezelf veel ontzeggen en laat dat nu net weer een trigger zijn om te gaan snaaien en overeten….
Laat Human Design dus een leidraad zijn om je te helpen een voedingspatroon aan te leren dat bij jou past. Maar wel eentje die past bij jou dagelijkse gang van zaken, in je dagelijks leven. Want laten we eerlijk zijn, het mag ook praktisch en haalbaar zijn toch?
Ik zal nog een ander voorbeeld geven. Stel dat er in jouw HD design staat dat je je eten vooral warm en heet mag eten om zo je voedsel beter te kunnen verteren. Ik ken bijvoorbeeld mensen die ook hartje zomer nog steeds erg kunnen genieten van een kom hete soep, nou mij niet gezien 😉
Maar wat nu als zij heel erg zin hebben in een ijsje? Moeten ze dat dan maar niet nemen omdat je ijs niet warm kan eten? Natuurlijk blijven ook zij gewoon lekker ijsjes eten! Want daar krijgen ze zomerse vibes van, waardoor ze zich goed voelen. Lekker in hun vel zitten. En dat is veel belangrijker dan precies jouw Human Design profiel volgen.
Moraal van dit verhaal? Pin je vooral niet vast op wat Human Design je vertelt over jouw beste verteringsmethode. Ga het wel uit voor jezelf uittesten, speel er mee. Zie het als een spel, een experiment en ga ervaren wat het met je doet. Het geeft je een handvat en meer inzicht. Maar weet dat het niet in steen staat gebeiteld. En ook niet in beton gegoten is!
Laura Nijman
Laatste berichten van Laura Nijman (toon alles)
- Omgaan met hypoglykemie, persoonlijk verhaal - 13 september 2022
- Hoe kun je het jezelf makkelijker maken? - 2 juli 2022
- Human Design eetregels voor jouw beste spijsvertering - 13 mei 2022
Laat een reactie achter