Ben je opzoek naar de beste pannen voor het maken van pannenkoeken en crêpes? Dan informeren wij je graag over de geschikte variant voor deze veelzijdige lekkernij die zoet én hartig te maken is.
Hier lees je alles wat je moet weten over het juiste materiaal, diverse soorten pannen en de geschikte pan voor iedere warmtebron. Bak binnenkort ook de lekkerste ontbijtjes, lunch of avondmaal dankzij deze pannen.
Soorten pannen: welke kies jij?
Het bakken van een pannenkoek, crêpe, blini of ander lekkers met je favoriete mix kan natuurlijk niet zonder de juiste pan. Om een expert in pannenkoeken bakken te worden, zijn de beste pannen van belang. Hieronder hebben we voor jou een aantal soorten op een rijtje gezet waarmee je gerechten gegarandeerd slagen:
- Plaatstalen pannenkoekenpan voor de lekkerste pannenkoeken. Dit type pan zorgt voor de juiste warmtespreiding voor de perfecte pannenkoek.
- Een blini pan voor het maken van kleine, maar heerlijke blini’s. Deze kleine pannenkoekjes maak je eenvoudig in een pan op maat.
- Een speciale crêpe pan voor de echte dunne crêpes. Met een speciale pan voor dit gerecht bak je gegarandeerd dunne, overheerlijke crêpes.
- Poffertjespan voor perfecte poffertjes in hetzelfde formaat. Maak identieke poffertjes in een pan speciaal gemaakt voor de vorm van poffertjes.
Weet jij al welk type pannenkoekje je gaat bakken? Kies dan uit bovenstaande pannen voor de juiste soort en ga direct aan de slag!
Materiaal voor op iedere warmtebron
Het materiaal van je pan is een belangrijk gegeven. Dit maakt het geschikt voor de warmtebron die jij thuis hebt en zorgt ervoor dat je gerechten slagen.
Voor een inductie kookplaat en een gasfornuis kunnen er nog weleens verschillen zijn in welke waarop te gebruiken is. Bij een inductie kookplaat is het belangrijk dat je erom denkt dat het een pan is met platte bodem. Indien deze bol staat, of juist hol, dan is het van belang dat je een nieuwe aanschaft omdat deze niet werkt op de kookplaat.
Heb jij een gasfornuis, dan kan vrijwel iedere pan gebruikt worden. Van aluminium tot aan gietijzer, deze materialen zijn allemaal geschikt voor het fornuis. Denk er zowel bij een inductie kookplaat als een gasfornuis aan dat je de juiste stand kiest voor je pannenkoeken, crêpes of american pancakes.
Veiligheid en gezondheid met pannen zonder giftige stoffen
Een laatste tip die we je meegeven voordat je begint aan het bakken van de zoete of hartige lekkernijen is dat je moet denken aan een pan zonder giftige stoffen. In veel pannen zitten namelijk schadelijke stoffen.
Deze stoffen, zoals PFAS en PTFE, komen vrij bij het koken en verwarmen van de pan en komen zo terecht in je eten. Dit voorkom je eenvoudig door te zoeken naar een pan die hier vrij van is en daardoor volledig veilig in gebruik is.
Kies je pan en ga aan de slag!
Nu je weet waar je aan moet denken voordat je aan de slag gaat en hoe je de beste pan kiest voor het bakken van pannenkoeken, poffertjes of crêpes is het tijd om aan de slag te gaan.
Heb jij nog geen geschikte pan? Kijk dan eens bij dé pannenkoeken-expert. Hier vind je de perfecte pan voor ieder gerecht, van het juiste materiaal én zonder schadelijke stoffen. Eet smakelijk!
Laat een reactie achter