Een heerlijk snel te maken vegetarisch hapje voor op de barbecue: aardappelkoekjes. Ook kinderen zullen er van smullen.
Ingrediënten:
- 8 grote aardappels
- 1 grote ui
- 1 ei
- 5 eetlepels bloem
- verse kruiden als peterselie, basilicum, bieslook
- zout
- peper
- olijfolie
Ga als volgt te werk:
Kook de aardappels ruim vijf minuten en laat ze afkoelen. Rasp daarna de aardappelen en de ui. Meng het ei, de bloem en de kruiden (ongeveer 2 eetlepels per kruid) door elkaar. Als het mengsel heel nat is, kun je nog wat extra meel toevoegen, al mag het mengsel wel plakkerig blijven.
Maak nu van het mengsel ronde schijven, of gebruik verschillende bakfiguren voor verschillende vormen (leuk voor de kinderen). Bestrijk de aardappelkoekjes vervolgens met de olie.
Leg de aardappelkoeken 40-45 minuten aan de zijkant van de barbecue om ze rustig te laten garen. Draai de koeken af en toe om. Voor een knapperig korstje kun je daarna de koekjes nog in het midden van de barbecue leggen, draai de koekjes regelmatig en houd dan goed in de gaten wanneer de koekjes klaar zijn.
Jenny
Laatste berichten van Jenny (toon alles)
- Recepten en tips Glucose Revolutie: stabiele bloedsuikerspiegel - 26 mei 2023
- Wat is gezonder, yoghurt of kwark? - 19 mei 2023
- Hoe gezond is broccoli? - 14 mei 2023