Bulgur is een graanproduct gemaakt van durum tarwe, een harde tarwe soort.
De graankorrels zijn voorgekookt en gedroogd en bulgur heeft een licht nootachtige smaak.
Maar ook een lage glycemische index en een hoog gehaltes aan vitaminen en mineralen.
Ik probeer te variëren in al mijn maaltijden en ik vind Bulgur is een goeie variatie voor bruine rijst en couscous.
Tijd: 20 minuten
De ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram bulgur
- 400 gram wok garnalen
- 2 rode paprika’s
- 1 gele paprika
- 400 gram bevroren tuinerwten extra fijn
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepel fijngesneden verse peterselie
- 1 flinke eetlepel cajun kruiden
- 1 flinke eetlepel zoete paprika poeder
- 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding:
- Kook de bulgur zoals aangeven op de verpakking.
- Doe de garnalen met de olijfolie, de geperste teentjes knoflook, de cajun kruiden en paprika poeder in een kom. Meng goed en laat 10 minuten trekken.
- Bak de garnalen na 10 minuten in een wok op matig tot hoog vuur tot ze gaar en licht gekleurd zijn.
- Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes en voeg deze samen met de tuinerwten halverwege toe aan de wok.
- Meng de garnalen en groenten door de bulgur wanneer deze klaar is. Voeg daar het citroensap aan toe met de vers gesneden peterselie en verdeel over de borden.
Eet smakelijk!
Dit heerlijke recept is opgesteld door Debbie van healthylivinginheels.blogspot.nl. Bedankt weer!
Laat een reactie achter