• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Paella met chorizoworst en garnalen

Paella met chorizoworst en garnalen

Gepubliceerd op: 11 februari 2017 - Door Nathalie Appel | Leestijd ca. 2 minuten

Paella is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Je hebt het vast wel eens gegeten tijdens een vakantie! Paella kan op veel manieren worden bereid. In dit recept voegen we chorizo toe, waardoor deze paellaschotel lekker pittig wordt.

Paella met chorizo en garnalen, pittig recept

Ingrediënten:

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • ½ chorizoworst
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr. (risotto)rijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 buisje saffraan
  • 250 gr. tuinerwten
  • 150 gr. garnalen

Hoe maak je de paella klaar?

Voor het bereiden van paella kan een speciale paella pan gebruikt worden, maar het is niet nodig is.

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een hapjespan op laag vuur uit. Doe de bouillontabletten met 750 ml water in een pan en breng aan de kook.

Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Schep de chorizo op een bordje.

Bak de ui, de paprika en de knoflook in het bakvet zachtjes 2 minuten. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak ze 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst op zacht vuur in circa 15 minuten gaar worden, roer regelmatig.

Schep de garnalen en de uitgebakken chorizo door de paella en warm alles nog 3 minuten goed door.

Eet smakelijk!
—
(red) Dit is een recept van onze gastblogger en lifestylecoach Nathalie Appel van Appel en jij. Hieronder vind je meer info over Nathalie.

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Samen genieten van tapas en heerlijk tortilla-recept!
    Samen genieten van tapas en heerlijk tortilla-recept!
  • Bulgur met Garnalen
    Bulgur met Garnalen
  • Risotto met tuinertwen
    Risotto met tuinertwen
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Nathalie Appel

Hi, ik ben Nathalie Appel en mijn passie ligt bij vrouwen die graag hun lifestyle gezonder willen maken op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en mindset. Voeding en lekker leven zijn altijd al een deel van mijn leven geweest. Ik ben een echte Bourgondiër en hou van het leven. Ik geloof heel erg in pure producten. Producten die weinig tot niet bewerkt zijn. Producten wat je overgrootmoeder zou herkennen als eten. Deze producten zijn en blijven het gezondst om te kiezen. Daarom is het misschien niet zo verwonderlijk dat ik een hekel heb aan pakjes en zakjes. Kijk gerust eens op mijn website: www.appelenjij.nl.
Mijn Facebook profielMy Instagram profile

Laatste berichten van Nathalie Appel (toon alles)

  • 9 stappen die ervoor zorgen dat je nooit het lichaam krijgt dat je graag wilt hebben! - 1 oktober 2017
  • Hoe kan je eten en emoties scheiden - 8 september 2017
  • Durf jij het aan om een geweldig leven te leven? - 14 juli 2017

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: chorizo, garnalen, nathalie appel, paella, safraan

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Welke voeding helpt tegen een opgeblazen gevoel?
  • Doe dit om angst te verminderen en beter te slapen!
  • Witlof uit de oven, maar dan echt lekker!
  • Manifesteren voor nuchtere mensen: 7 stappen!
  • Wat is het verschil tussen stress en vermoeidheid?

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven