Paella is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Je hebt het vast wel eens gegeten tijdens een vakantie! Paella kan op veel manieren worden bereid. In dit recept voegen we chorizo toe, waardoor deze paellaschotel lekker pittig wordt.
Ingrediënten:
Hoofdgerecht voor 4 personen
- ½ chorizoworst
- 2 kippenbouillontabletten
- 1 grote ui
- 1 paprika
- 2 tenen knoflook
- 300 gr. (risotto)rijst
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 buisje saffraan
- 250 gr. tuinerwten
- 150 gr. garnalen
Hoe maak je paella klaar?
Voor het bereiden van paella kan een speciale paella pan gebruikt worden, maar het is niet nodig is.
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een hapjespan op laag vuur uit. Doe de bouillontabletten met 750 ml water in een pan en breng aan de kook.
Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en snijd de knoflook fijn. Schep de chorizo op een bordje.
Bak de ui, de paprika en de knoflook in het bakvet zachtjes 2 minuten. Voeg de rijst en de saffraan toe en bak ze 2 minuten tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de erwten erdoor. Laat de rijst op zacht vuur in circa 15 minuten gaar worden, roer regelmatig.
Schep de garnalen en de uitgebakken chorizo door de paella en warm alles nog 3 minuten goed door.
Eet smakelijk!
(red) Dit is een recept van onze voormalige gastblogger en lifestylecoach Nathalie Appel.
Vanessa
Laatste berichten van Vanessa (toon alles)
- Bijzonder recept: grapefruit Gazpacho - 16 oktober 2024
- Paar minuten adempauze op het werk vermindert stress - 6 oktober 2024
- Bosvruchten smoothie - 4 oktober 2024
Laat een reactie achter