• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Over ons
  • Adverteren
  • Gastbloggers
  • Nieuwsbrief
  • Dossiers
  • Contact
Logo Goed eten Gezond leven
Hide Search
%s
  • Home
  • Goed eten
    • Voeding
    • Drinken
    • Tussendoortjes
    • Buiten koken
  • Gezond leven
    • Gezondheid
    • Zelfzorg
    • Mind
    • Vitamines & mineralen
    • Liefde & Relaties
    • Op je werk
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Desserts
    • Tussendoortjes
    • Drinken
    • Vegan
    • Koolhydraatarm
  • Afvallen
  • Beweging
    • Oefeningen voor thuis
    • Wandelen
    • Yoga
  • Boeken
    • Kookboeken
    • Boeken over Afvallen
    • Boeken Gezonde Leefstijl
    • Boeken over Gezondheid
    • Boeken Zelfontwikkeling
    • Boeken over Beweging
  • Leuk!
    • Restaurants
    • Erop uit
    • Cadeautips
    • Schoonheid
    • WellnessVakanties
    • Productreviews
Je bevindt je hier: Home   Recepten   Diner   Glutenvrije hartige taart

Glutenvrije hartige taart

Laatste update: 29 januari 2021 - Door Vanessa | Leestijd ca. 2 minuten

Het recept van deze glutenvrije hartige taart is vrij eenvoudig. Je hebt wel even de tijd nodig om het te bereiden, omdat het een tijdje in de oven moet. De basis is gemaakt van rijst met ei. Wij eten normaal gesproken niet speciaal glutenvrij, maar toch vond ik het leuk om dit eens te proberen. En ik vond het erg lekker.

Glutenvrije hartige taart met rijst, kaas, paprika, tomaat

Ingrediënten voor 4 – 6 personen

  • 300 gram basmatirijst
  • 200 gram belegen kaas
  • halve liter groentebouillon
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 gele of rode paprika’s
  • bosje bieslook
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 grote vleestomaat (coeur de boeuf) of 15 snoeptomaatjes

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd

Verwarm de oven op 200 graden. Fruit de ui en knoflook in een pan, waar je later de rijst in kookt. Na 2 minuten voeg je de bouillon toe en de rijst. Kook de rijst in ongeveer 8 minuten gaar. Laat de rijst staan.

Snijd de paprika fijn en maak een mengsel van 4 eieren, 100 gram kaas, Griekse yoghurt en bieslook. Meng de paprika, 100 gram kaas en één ei door de rijst. Doe het rijstmengsel in een springvorm. Giet het yoghurt mengsel hierover heen en maak het af met de plakken tomaat of snoeptomaatjes.

De hartige taart mag zo’n 40 minuten in de oven. De taart is gaar, als het ei-yoghurtmengsel stijf geworden is.

Lekker met een frisse tomatensalade!

Goede kookboeken met glutenvrije recepten

  • Hoe je glutenvrij eet en toch vrienden houdt
  • Glutenvrij koken en bakken
  • Bakken zonder gluten
  • Bakken zonder tarwe
  • Geniet glutenvrij (en vegetarisch)

Misschien vind je dit ook interessant:

  • Hartige taart met verse spinazie
    Hartige taart met verse spinazie
  • Hartige taart met bloemkool
    Hartige taart met bloemkool
  • Hartige taart met spinazie, paprika en geitenkaas
    Hartige taart met spinazie, paprika en geitenkaas
The following two tabs change content below.
  • Biografie
  • Laatste Berichten
My Instagram profile

Vanessa

Samen met Jenny ben ik eigenaar van Goed eten Gezond leven. Na mijn studieperiode heb ik vooral gewerkt als online analyticus en mooie carrière moves gemaakt. Maar mijn echte passie ligt bij gezonde voeding en koken! Ik werkte al vaak met Jenny samen en ik kon haar vaak adviseren welke voeding goed voor haar was. Wij vonden het leuk om samen op onderzoek uit te gaan. Wat is nu eigenlijk een gezonde leefstijl? Wat heeft voeding en beweging voor effect op hoe je je voelt? Waarom is de kracht van gedachten zo sterk? Deze website is mijn passie. Samen met Jenny deel ik graag tips over een gezonde leefstijl. Ik ben geen arts, dus ik kan geen gezondheidsadviezen geven. Wel kan ik tips geven over een duurzame en gezonde leefstijl. Ik deel graag recepten en probeer ook graag eens wat nieuws uit op gebied van voeding.
My Instagram profile

Laatste berichten van Vanessa (toon alles)

  • Hoe maak je een Arabische maaltijdsalade? - 7 februari 2023
  • Dagelijks een journal bijhouden, waarom zou je dat doen? - 3 februari 2023
  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood? - 2 februari 2023

Interessant? Lees dan ook onze andere artikelen over: bieslook, eieren, Glutenvrij, Griekse yoghurt, hartige taart, kaas, knoflook, olijfolie, paprika, rijst, suikervrij, Tomaat, ui, vegetarisch

Lees Interacties

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Gratis WandelBingokaarten!

Schrijf je in voor onze wekelijkse updates en ontvang gratis 4 WandelBingokaarten!

Volg ons ook op Facebook

Goed eten Gezond leven

Partners:

Wil je ons helpen? Dankzij onze partners zijn wij in staat om deze website te blijven maken. Daar zijn we blij mee. Zij bemoeien zich overigens niet met de inhoud van onze site!

Body and Fit shop

Dossiers

Dossiers Goed eten Gezond leven over voeding, bewegen en mind




Alka Greens

Footer Widget Header

Footer

Recente berichten

  • Hoe maak je een Arabische maaltijdsalade?
  • Wat is lactoferrine? Waarom heb je lactoferrine nodig?
  • Dagelijks een journal bijhouden, waarom zou je dat doen?
  • Gezond recept: Hoe maak je zelf een glutenvrij pompoenbrood?
  • Langer leven zonder stress: 9 tips voor minder stress!

Let op

Deze website geeft geen medisch advies en is slechts ter inspiratie bedoeld voor een gezonder leven en zelfzorg met de juiste voeding, leefstijltips en tips voor beweging. Bij fysieke of mentale klachten dien je te allen tijde je (huis)arts te raadplegen.

Meest gelezen artikelen op onze site

  1. Is kurkuma gezond?
  2. Welke maaltijdboxen zijn er allemaal?
  3. Is muntthee gezond?
  4. Feiten over het ontzuren van je lichaam
  5. Basisrecept speltpannenkoeken
  6. Tips om af te vallen als je ouder dan 40 bent
  7. Welke eiwitshake is het beste?
  8. Fitness artikelen voor de thuisfitness
  9. Collageen-proteïnepoeder getest, goed voor huid, spieren en gewrichten
  10. De lekkerste en beste suikervervanger

Goed eten Gezond leven

Over ons, onze visie en missie
Disclaimer
Privacy statement
Partners
Adverteren
Gastbloggers
Nieuwsbrief
Dossiers
Contact

Zie ook:
Wellness Vakanties

Volg ons op Social Media

Volg ons op FacebookVolg ons op Twitter Volg ons op Pinterest Volg ons op Instagram Volg ons op Youtube

© 2023 Goed Eten Gezond Leven